Počelo rušenje "Gusara" na Savskom keju: Veliki broj pripadnika komunalne policije na licu mesta (VIDEO) 1Foto: N1/ printscreen

Počelo je rušenje kafića „Gusar“ na Savskom keju kod Bloka 70 . Veliki broj vozila komunalne policije nalazi se svuda unaokolo.

Splav „Gusar“ se 40 godina nalazio na istom mestu, pod istim imenom, i bio je jedno od omiljenih mesta lokalnih stanovnika.

Na Instagram stranici serbialive_beograd objavljen je video na kome se može videti akcija rušenja koja je u toku.

 

Istovremeno, kako je izjavio zakupac tog objekta Goran Pepić za N1,„Beli“ su došli bez naloga i rušenje neće biti nastavljeno dok ne donesu taj dokument.

On je dodao da su se pojavili „u praskozorje“, ali da je on već bio tu, jer je, kako je naglasio, tako nešto i očekivao.

„I sada, radi se o tome da oni nemaju taj nalog. Evo traje to već dva, bezmalo tri sata, kao da su otišli da ga kreiraju“, naglasio je.

Pepić je ukazao i na to da je na Savski kej dovezen i bager firme MIP Grading, koji po tenderu ne spada u opremu koja može da se koristi za uklanjanje objekata na Savskom keju.

Podsetimo, Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Beograda, krajem prošle godine je rekao da će biti uklonjeni svi splavovi koji nisu na licitaciji dobili novu lokaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari