Novosadska gimnazija „Isidora Sekulić“ organizuje, šestu po redu, dvodnevnu Međunarodnu konferenciju gimnazija 3K (Kultura-Komunikacija-Kompjuter) koja će početi u petak, 6. novembra, u prostorijama škole (Vladike Platona 2) sa početkom u devet časova. Konferencija se sastoji iz praktičnog i tematskog dela.

U okviru praktičnog dela biće prezentovani odabrani ugledni časovi, čas srpskog jezika i književnosti i čas geografije. Ovaj deo programa se odvija u video-konferencijskom obliku. Tematski deo se sastoji od prezentacije stručnih radova profesora Gimnazije i gostiju Konferencije, podeljenih u tri sekcije: kultura, komunikacija, kompjuter.

U radu Konferencije tradicionalno učestvuju gosti iz Gimnazije br. 13 iz bratskog grada Nižnjeg Novgoroda, sa kojom Gimnazija „Isidora Sekulić“ ostvaruje višegodišnju saradnju. Prvi put, ove godine, učesnici Konferencije su i stručnjaci sa Državnog univerziteta „N. I. Lobačevski“ i Horskog koledža iz Nižnjeg Novgoroda, Rusija, kao i gošće iz Portugala. Dugogodišnji učesnici iz školskih i visokoškolskih ustanova u regionu Sveučilište u Splitu i Gimnazija iz Zagreba, predstavnici fakulteta i gimnazija iz Srbije: Medicinski fakultet u Beogradu; Akademija umetnosti u Novom Sadu; Visoka tehnička škola, Zrenjanin, Tehnološka škola u Beogradu, Gimnazija u Aleksincu, Zemunska Gimnazija, ETŠ „Nikola Tesla, Beograd, Gimnazija iz Pirota. Učenici Gimnazije takođe su uzeli učešće u oba dela Konferencije, gde će prezentovati svoje radove iz engleskog jezika, fizike i hemije.

Autor Projekta je direktorka Gimnazije, mr Ružica Vukobratović, a podršku je pružila Gradska uprava za obrazovanje. Od školske 2011/12. godine, Konferenciju 3K je akreditovao, kao program stručnog usavršavanja, Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, Beograd. Za učesnike Konferencije obezbeđen je simultani prevod na engleski i ruski jezik. U saradnji Gimnazije „Isidora Sekulić“ i Pedagoškog društva Vojvodine publikuje se Zbornik radova učesnika Konferencije.

Izložba

Prateći program Konferencije 3K predstavlja izložba učeničkih radova „Multikulturalnost kroz objektiv“, koja će biti otvorena u prostorijama Gimnazije „Isidora Sekulić“, u četvrtak, 5. novembra, u 19.30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari