Branko RužićBranko Ružić Foto: Beta/AMIR HAMZAGIĆ

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Branko Ružić izjavio je danas na obeležavanju 75 godina od osnivanja Instituta za vodoprivredu „Jaroslav Černi“ da će Vlada Srbije i Ministarstvo nastaviti da rade na stvaranju uslova da instituti u Srbiji budu u funkciji razvoja države i privrede.

On je poručio da su instituti poput Instituta „Jaroslav Černi“ dragocenost i da je taj institut jedan od stubova naučnog razvoja u oblastima voda i jedan od najsvetlijih primera primene nauke i usmerenosti ka unapređenju naučnog i tehnološkog razvoja.

Direktor Instituta Dejan Divac istakao je da su na osnovu rezultata brojnih istraživanja koja su objavljena u Institutu izgrađeni gotovo svi najznačajniji hidrotehnički objekti i sistemi na ovim prostorima.

Kako je rekao, Institut se danas razvio u savremenu tržišnu kompaniju, sa širokom lepezom delovanja.

„Na temeljima rezultata rada prethodnih generacija, sadašnjim i budućim zaposlenima Instituta ostaje privilegija, dužnost i obaveza da nastave i unaprede naučno-istraživački rad Instituta u godinama i decenijama koje slede“, poručio je Divac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari