Ružić: Tehnička škola u Požegi biće centar za dualno i neformalno obrazovanje 1Foto: Jelena Tomić

Ministar prosvete Branko Ružić obišao je danas Tehničku školu u Požegi u kojoj se trenutno izvode građevinski radovi i koja će, u skladu sa planovima Ministarstva prosvete, prerasti u regionalni trening centar za dualno i neformalno obrazovanje.

Ova škola će biti jedan od 12 regionalnih trening centara za dualno i neformalno obrazovanje u različitim područjima rada i delatnostima.

„Tehnička škola u Požegi je odabrana za regionalni centar za dualno i neformalno obrazovanje jer je poslednjih 10-tak godina svojim radom, nastavničkim kadrovima, saradnjom sa privredom izrasla u jednu od najboljih škola u Srbiji. Ova škola u oblasti dualnog obrazovanja intenzivno sarađuje sa šest kompanija“, rekao je ministar i kao primer naveo da samo u kompaniji INMOLD plast  više od 80 učenika uči kroz rad.

On je objasnio da radovi na Tehničkoj školi obuhvataju rekonstrukciju i dogradnju škole, a za radove je obezbeđeno iz budžeta Ministarstva.

„Projekat, za koji smo iz budžeta izdvojili 65 miliona dinara, od ogromnog je značaja za školu i region. Ova škola je jedina akreditovana za obrazovanje odraslih u ovom kraju i svojim radom i angažovanjem prevazilazi okvire opštine i pozicionira se kao centar na regionalnom nivou“, rekao je Ružić.

Ministar je dodao da se na prvih šest centara za dualno i neformalno obrazovanje već radi, a to su, pored Požege, centri u Valjevu, Subotici, Vlasotincu, Šapcu i Vazduhoplovnoj akademiji u Beogradu .

„U saradnji sa Jedinicom za upravljanje projektima u javnom sektoru ulažemo ukupno 4,6 miliona evra u rekonstrukcije, izgradnju i opremanje prvih šest centara“, rekao je ministar.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari