Ružić: Više od 10.000 stranih studenata u Srbiji 1Branko Ružić Foto: MPNTR

– Na visokoškolske ustanove u Srbiji upisano je više od 10.000 stranih studenata – rekao ministar prosvete Branko Ružić, predstavljajući danas na „ Ekspo 2020 Dubai” mogućnosti za studiranje stranih studenata u Srbiji kroz programe „Studiraj u Srbiji“ i „Svet u Srbiji“.

On je kazao da je cilj da privučemo što veći broj stranih studenta i dodao da je Srbija prepoznata na globalnom nivou kao zemlja sa kvalitetnim visokoškolskim ustanovama. Prema ministrovim rečima, internacionalizacija visokog obrazovanja u Srbiji je jedan od prioriteta Strategije razvoja obrazovanja do 2030. godine.

Ružić je rekao da je odobren novi javni poziv za narednu školsku godinu za dodelu 200 stipendija za program „Svet u Srbiji”.

– Na ovaj način omogućavamo stranim studentima da u Srbiji steknu akademska znanja, koja bi mogli da primene u svojim zemljama. Cilj projekta je da promoviše kulturu, tradiciju i visoko obrazovanje – kazao je ministar.

On je istakao da će Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kako bi povećalo broj stranih studenata na našim visokoškolskim ustanovama, nastaviti da sprovodi i inicijativu „Studiraj u Srbiji“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari