Ružić: Više od 200 direktora beogradskih osnovnih škola zainteresovano za elektronske udžbenike 1Foto: Beoinfo

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i zamenik gradonačelnika Goran Vesić održali su danas sastanak sa direktorima beogradskih osnovnih škola povodom kupovine besplatnih digitalnih udžbenika i tableta za učenike koji pohađaju niže razrede.

Ružić je rekao da je u toku realizacija ideje nabavke elektronskih udžbenika za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola u Beogradu, prenosi Beoinfo.

On je naveo da je operativnost čitavog tima na visokom nivou.

„Smatram da ćemo na ovaj način povećati broj učenika koji će dobiti digitalne udžbenike. I ove godine je Ministarstvu prosvete odobreno dovoljno sredstava. Za tradicionalne izdvojeno je 700, a za digitalne 780 miliona dinara. Cilj je da se pomogne deci slabijeg imovnog stanja, kao i deci sa invaliditetom“, istakao je Ružić.

On je dodao da je preko 200 direktora beogradskih osnovnih škola sa zadovoljstvom dočekalo ovu ideju.

Vesić je istakao da su u cilju sprovođenja kupovine besplatnih digitalnih udžbenika i tableta za svu decu u Beogradu koja pohađaju niže razrede, predstavnici grada i Ministarstva prosvete održali sastanak sa izdavačima.

On je rekao da su ih  obavestili o nameri grada Beograda i Ministarstva prosvete, kao i o tome da će u narednom periodu definisati sve procedure u vezi sa kupovinom besplatnih udžbenika.

„Grad Beograd će u narednim nedeljama objaviti tender za kupovinu tableta i nakon toga kupiti 70.000 tableta. Oni će biti dostupni svakom detetu koje pohađa niže razrede osnovne škole na teritoriji grada Beograda“, istakao je Vesić i dodao da će tableti biti deljeni preko škola, odnosno uzimani na revers.

Vesić je rekao da će sa Telekomom Srbije obezbediti i vaj-faj porodicama koje ga nemaju, a svako dete od prvog do četvrtog razreda u Beogradu će imati tablet.

„Obezbedićemo i internet za svaku školu i svako područno odeljenje koji ga u ovom trenutku nemaju, a takvih je malo, ili ukoliko treba da se pojača brzina interneta, pojačaćemo, kako bi svi mogli da ga koriste“, rekao je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari