Sa „čistom“ trojkom hoće peticu: Kakve teškoće imaju nastavnici posle naprasne odluke o završetku škole?

Ostavite komentar


  1. Deca koja su cele godine učila i bila posvećena školi su totalno razočarana. Ocene se poklanjaju samo tako. 30 djaka u odeljenju, 20 sa svim peticama, 5 odličnih i 5 vrlo dobrih kod mog sina.
    Strašno!!!!!

  2. Unisteno nam je skolstvo od devedestih na ovamo. Posrnuli smo kao drustvo.

  3. Rečeno je da će ovo viti sprovedeno u korist učenika, a neki profesori pred penzijom su toliko uvređeni ovim prekidom da zaključuju ocene na štetu dece ili im daju nemoguće uslove za popravljanje.

  4. Onaj ko je doneo odluku o prekidu skolske godine treba da razmislja sta ce sa decom a ne da nastavnici razbijaju glavu I da smisljaju sta ce sa njima. Da li je neko pitao prosvetne radnike za misljenje?

  5. Проблем стања у Српској Просвети је број 1.Министарство са својим нестручним особљем.
    2. Директори и управе школа
    Свима треба извршити проверу финансија.
    Некадашња учитељица из једне варошице близу Ваљева из поцепаних ципела до станова у БГ.

  6. Kakva je ovo lakrdija i tuga.Ni danas 7.6. nema nu polovine zakljucenih ocena u dnevniku.Deci je ocena recena usmenim putem.Sin se slozio da mu se zakljuce ocene u skladu sa prosecnom ocenom.Ali upravo cujem da su deca koja imaju ciste trojke trazila da popravljaju ocene.I sve je dozvoljeno. Posten=budala

  7. Većinu dece iznenadice jednoga dana tužna istina da kada im zatreba znanje a ono nista. Posao kvalitetan – dodjes sa diplomom i sa svojim znanjem eventualno radiš u pogonu. Pitam se ko će raditi za koju godinu kada je sve manje dece sa željom za kvalitetnim znanjem i zdravom ambicijom.

  8. Ovo je napravljeno namerno
    Kao da vam vucic I brnabicka salju poruku
    Oterali ste ministra obrazovanja pa sad vidite kako je

  9. I jedna moja učenica koje je izbegavala najavljene provere znanja, a roditelji kažu da je navodno bolešljiva pa da je zbog toga izostajala sa istih, ima čist prosek 4,00. I naravno hoće ocenu 5. Naravno, po meni nije realno, ali u tom slučaju trebalo bi da odgovara gradivo celebškolske godine i da uradi praktične vežbe. Ako budu navaljivali, biće joj upisana petica, ali pitam se koliko je to fer prema deci čiji je prosek npr. 4,30? Zaista omalovažavaju rad svih prosvetnih radnika…!

  10. 90 procenata djaka beogradskih skola je prepisivalo i varalo. Mnogi bubaju napsmet, za ocenu pa posle dva dana ne znaju nista od naucenog. Ista stvar i sa studrnyima. Srednjoskolci su agresivni i nevaspitani. Ova odluka vlade im je dosla ko slag na tortu. Prosveta mora da dozivi renesansu u protivnom bice sve gore i gore.

  11. Pa sta ce im znanje i skola kada vecina clanova vlade nema ni pola skole, ali zato ima doktorate ili bar masterse.

  12. То је директно преписивање праксе из либералних друштва којима барем номимално тежи и власт и опозиција.Не мамом децу или имамо јединце.Они су онда центар света.А центар света не може да има кеца без обзира што мисли да је Ниш у Немачкој

  13. Sramota sta isfrustrirani roditelji rade tim nastavnicima, ako do sada nisu popravi ocene sada ce bas za te 2 nedelje ! Bruka i sramota! Roditelji su krivci za sve u ovom drustvu ambiciozni i isfrustrirani likovi koji zele da im se skola pobrine za decu ,ma vazi!!!

  14. Uvek je to bilo “ moljakanje za ocene“ samo što je bilo “ mirnije “ vreme i nije se tako pridavalo važnosti – pogotovo ne tako javno .

  15. I na sve to, zakažeš termin za odgovaranje, tačno odrediš šta treba da se nauči i ne pojave se. A onda u dogovoru sa starešinom, opet zalažemo termin, pa m javi da ipak ne možemo da će sutra…

  16. Ne razumem,cemu samo prozivanje roditelja.Zar nisu i nastavnici roditelji.Sve je to isto,i tako u krug.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.