Sa Petrovaradinske tvrđave odneto preko 50 tona smeća tokom Exita 1foto: JKP "Čistoća" Novi Sad

Od početka festivala „Egzit“, do odlaska poslednjih posetilaca sa Petrovaradinske tvrđave, radnici JKP „Čistoća“ Novi Sad sakupili su i otpremili kamionima preko 50 tona smeća na Gradsku deponiju, saopštilo je to javno preduzeće.

U pitanju su limenke, karton, staklena ambalaža, PET ambalaža, plastika i drugi prikupljen otpad sa tvrđave, koji je odnešen na Gradsku deponiju gde je, nakon razvrstavanja na trakama i baliranja, upućen u reciklažne centre na dalju separaciju i preradu.

Na više lokacija na tvrđavi su postavljeni kontejneri za odlaganje plastičnih čaša i flaša, koji su se pokazali kao dobro rešenje i motivacija posetioca fesetivala za podizanje svesti o zaštiti životne sredine, navode iz „Čistoće“, napomenuvši da su tokom sva četiri festivalska dana ti kontejenri bili prepuni plastične ambalaže.

Za potrebe održavanja čistoće pre, u toku i posle Egzita, samo na Petrovaradinskoj tvrđavi, podgrađu i keju, bilo je angažovano 100 radnika JKP „Čistoća“, dok je neposredno ili posredno, u kompletnoj organizaciji posla, bilo uključeno oko 150 zaposlenih.

U narednim danima očekuje se vraćanje prostora na kojem se održavao festival u prvobitno stanje, nakon što se razmontiraju i otpreme elementi svih bina, kada će uslediti sakupljanje preostalog rasutog otpada.

Više infromacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari