Sa protesta „Užice protiv nasilja“: Podrška inspektorima Mitiću i Milenkoviću (FOTO, VIDEO) 1Učesnici protesta/Foto: N. Kovačević

Učesnici protesta „Užice protiv nasilja“ uputili su podršku policijskim inspektorima Dušanu Mitiću i Slobodanu Milenkoviću, koji su otkrili plantažu marihuane na imanju „Jovanjica“, zbog čega su izloženi progonu režima.

Okupljeni su, ispred zgrade užičke skupštine, nosili transparente sa porukama „Užice protiv nasilja i „Podrška za inspektore Mitića i Milenkovića“ sa njihovim fotografijama.

Potom su se, tokom protestne šetnje, zajedno sa Nenadom Mitrovićem iz Vladičinog Hana, potpredsednikom DS i narodnim poslanikom, koji je govorio na večerašnjem protestu, na nekoliko minuta zaustavili ispred sedišta Policijske uprave Užice.

Sa protesta „Užice protiv nasilja“: Podrška inspektorima Mitiću i Milenkoviću (FOTO, VIDEO) 2
Demonstranti ispred Policijske uprave u Užicu/Foto: N. Kovačević

Ispred sedišta policije su duvali u pištaljke i uzvikivali „Ua, Gašiću“, „Gašiću, lopove“, a na prijavnicu na ulazu u dvorište Policijske uprave su okačili trasprent sa porukom podrške dvojici progonjenih inspektora.

Sa protesta „Užice protiv nasilja“: Podrška inspektorima Mitiću i Milenkoviću (FOTO, VIDEO) 3
Podrška inspektorima na prijavnici PU Užice/ Foto: N. Kovačević

Navodeći okupljenima da im se obraća „kao ih ima 10.000“, Nenad Mitrović je naveo da „ne postoji mesto u svetu gde se nije igralo „Užičko kolo“, a potom dodao da je „to kolo, pre četiri dana na Bledu, Ana Brnabić svojih govorom zaprljala“.

Sa protesta „Užice protiv nasilja“: Podrška inspektorima Mitiću i Milenkoviću (FOTO, VIDEO) 4
Nenad Mitrović/Foto: N. Kovačević

„Svi su se zgranuli na to šta ona priča, a aplaudiralo se Aljbinu Kurtiju. Ljudi koji su je slušali pognuli su glave i pitali se – Bože, je li moguće da je narod koji ima tako prelepo kolo mogao da izabere Anu Brnabić za premijerku“, kazao je Mitrović i dodao „da su nam se, zbog njenih reči, mnogi smejali“.

Sa protesta „Užice protiv nasilja“: Podrška inspektorima Mitiću i Milenkoviću (FOTO, VIDEO) 5
Foto: N. Kovačević

„Smeje nam se“, naveo je, „i Aleksandar Vučić, tako što je okupio saradnike i sa njima ponizio ovaj narod, kako ga nije ponizio nijedan okupator do sada“.

„To je prava sramota Srbije“, poručio je Mitrović.

Ocenivši da „Srbija danas liči na žabu u loncu, koja ne zna da je rigla uključena i da je čeka smrt“, za okupljene je rekao da su „odlučili da ne budu žabe“.

Sa protesta „Užice protiv nasilja“: Podrška inspektorima Mitiću i Milenkoviću (FOTO, VIDEO) 6
Foto: N. Kovačević

„Bog nam je dao noge i kičmu da hodamo uspravno i da se borimo za slobodu, da šetamo tražeći pravdu i da damo podršku inspektorima Mitiću i  Milenkoviću,“, poručio je Mitrović, koga su prisutni pozdravili aplauzom.

Greška u brojanju   

Voditelj protesta Branko Ilić izvinio se okupljenima, zbog pogrešnog brojanja protesta i naveo da je, s večeranjim okupljanjem, to 17. protest „Užice protiv nasilja“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari