Šabac: Studenti donirali vagu za bebe i grejače za flašice 1Foto: OB Šabac

Odeljenje pedijatrije Opšte bolnice “Dr Laza K. Lazrević” Šabac, dobilo je donaciju od studenata sa Odseka studija za vaspitače i medicinske sestre vaspitače i Odseka za medicinske i poslovno-tehnološke studije Akademije strukovnih studija u Šapcu.

U dogovoru sa medicinskim osobljem ovog odeljenja, kupljena je vaga za bebe i četiri grejača za flašice, a studenti i njihovi nastavnici doneli su i pakete slatkiša za decu.

Šabac: Studenti donirali vagu za bebe i grejače za flašice 2
Foto: OB Šabac

“Tradicionalno organizujemo novogodišnje i uskršnje prodajne izložbe, a novac koji se tom prilikom prikupi ide u dobrotvrone svrhe, onima kojima je najpotrebniji. Ove godine, odlučeno da se deo prikupljenog novca usmeri na kupovinu materijala i sredstava u cilju uređenja inspirativne sredine za učenje u prostorijama vrtića “Bajka“ u PU „Naše dete“ u Šapcu, a drugi deo novca je namenjen nabavci opreme potrebne Službi za pedijatriju u Opštoj bolnici Šabac“, rekla je nastavnica Маrija Lukić.

Pedijatar Opšte bolnice dr Dejan Vidaković istako je da će donacija olakšati posao medicinskim sestrama, koje često, na svaka dva do tri sata u toku dana, pripremaju hranu za bebe.

“Dobro nam je došla i nova vaga za merenje dece do godinu dana, jer smo sa starom često imali problema” objasnio je dr Vidaković koji je ispred Odeljenja primio donaciju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari