Šabac u iščekivanju novog skenera 1Grad Šabac Foto: Privatna arhiva /Danas

Šabačka Opšta bolnica “Dr Laza K. Lazarević” uskoro bi trebalo da dobije novi skener koji će biti postavljen u Službi za radiološku i ultrazvučnu dijagostiku, u prizemlju Hirurškog bloka, ali se još uvek ne zna kada bi aparat trebalo da stigne u Šabac, rekli su za Danas u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Budući da je reč o sekneru nove generacije, preduslov za njegovo postavljanje je adaptacija i prilagođvanjve prostora, kao i radnog okruženja za osoblje.

Kako bi obavili proveru prostorija u kojima će biti smešten novi skener, predstavnici Ministarsta zdravlja nedavo su posetili Opštu bolnicu.

– Za građane je značajno to što novi sekener neće biti zamenjen za postojeći, već će usluga biti efikasnija i brža, s obzirom na to da će po dobijanju novog aparata, u funkciji biti oba – kažu u Opštoj bolnici i dodaju da je reč o savremenom 64-slajsnom aparatu za kompjuterizovanju tomografiju sa tri dijagnostičke stanice.

Novi skener deo je projekta “Hitan odgovor Republike Srbije na COVID-19” koji implementira Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, a finansira ga Međunarodna banka za obnovu i razvoj.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari