Šabić: Izveštaj snažno naglašava korupciju u brojnim oblastima

Korupcija najprisutnija u oblastima javnih nabavki, infrastrukturnih projekata, zdravstvu, prosveti, urbanizmu i preduzećima u državnom vlasništvu

Ostavite komentar


  1. SNS je jedna od najkorumpiranijih stranaka u srpskoj istoriji. Ova interesna grupa ili sekta kako je mnogi nazivaju je unistila skoro pola Beograda: Savamala, zeleznicka stanica, Slavija, centar grada, gondola, i da ne redjam dalje. Prva stvar koju ce nova nadam se demokratska vlast uraditi je krivicna odgovornost SNS vodjstva prvo sa vucicem i njegovim batom pa onda ostala ekipa. Bez lustracije ove korumpirane SNS hobotnice nece biti prosperiteta. A onda ici dalje redom na SPS, radikale, i sve druge vuciceve satelite koji su se omrsili na grbaci Srbije.

    1. Treba da odgovaraju su ocistili prostor oko ZS, uredili Slaviju, kako da ne bolje da je bilo djubre, zmije, vagoni, sine, ….

      1. Milane, botu, pa gde ti zivis? Ajde lepo cekaj jos malo pa kad izadje istina na videlo sta je sve SNS radio ovih godina, promenices ti misljenje, kao i vecina neinformisanih gradjana Srbije!

  2. Zašto bi vlada uopšte nešto rešavala po pitanju korupcije- nisu ludi da sami sebe sprečavaju na putu nemerljivog bogaćenja. Još grđe- ko je lud da donosi, poštuje i primenjuje oštrije zakone kako bi sam sebe strpao na dugogodišnju robiju? Naravno niko jer je, najverovatnije, kompletna vlada i mnogi uz vladu, su ogrezli u korupciji i kriminalu. Znači, EU može da laprda šta hoće, a ovi kradu i otimaju, inkasiraju provizije i mito, povećavaju svoj uticaj na sve druge segmente života itd. Čak i ako se uruši ova vlada ne verujem da će biti ikada bolje u Srbiji. Mnogi klanovi uvek opstaju -menjaju samo partijske knjižice. Prisetimo se da je mafija započela svoje „poslove“ u SAD spočetkom prohibicije. I pored oštrih zakona i plicijskih mera, država nije skoro 90 godina uspela da u SAD uništi mafiju. Šta onda očekivati od opljačkane i osiromašene Srbije?

  3. Kao da nadjete silovanu, raskomadanu, spaljenu… zenu pa posete kako su njena prava i slobode ugrozene. Alo ljudi bolesnici, kriminalci, izdajnici… zemlju razvalise ko svinja masne novine… kakvi izvestaji i cuda trebaju da to bude jasno. Kome nije jasno taj se vec udavio u vlastitom djubru, ne treba mu izvestaj

  4. Korupcija je veliki problem naseg drustva. Dodatnu tezinu daje okolnost da su institucije koje treba da se bore protiv nje u rukama stranaka na vlasti, koje cuvaju svoje“mangupe“ I pustaju ih niz vodu ako pritisak javnosti postane neizdrziv, ili dotinci prekrse neki interni dogovor oko podele plena. Nedavno je objavljen slucaj uzbunjivaca u JP Vodovod uPozarevcu koji je ostao bez poslaato sto je prijavio direktora. Kada je konacnodirektor zajedno sa gradskim menadzerom uhapsen, uzbunjivac je nakon golgote vracen na posao. Najdrasticniji je slucaj Simonovica bivseg gradonacelnika
    Grocke koji se naljutio anovinara Jovanovica zbog pisanja o korupciji, pa je narucio njegovo ubistvo. MUP I Tuzilastvo su to ublazili pa su proglasili da se radi o izazivanju opste opasnosti,iako se cini da je bio pokusaj ubistva. Setite se uzbudjenog Vucica, kojem su ovim slucajem natrljali nos u Davosu, pa je odmah po povratku sa puta nalozio hapsenje svog „mangupa“. Kada se sve sabere I oduzme, dolazimo do tuznog zakljucka da slucajeve korupcije treba prijavljivati Misiji EU, a ne domaicm organima. Jedino tako je sigurno da uzbunjivac nece snositi posledice, a da ce slucajevi dobiti zasluzenu paznju. U tim procesima ulogu bi trebale da imaju I opozicione stranke, kako bi podrzale uzbunjivace I pruzile im kakvu-takvu zastitu.

    1. Bio sam sa Jutkom clan Nove Srbije. I tada je skupljao glasove zahvaljujuci drzavnim parama. E sve te Jutke iz svih stranaka, sklepano s koca i konopca cini danasnji SNS. Sve je to lopov do lopova, nauceno nista da ne radi, ali svaki politicki potez tacno i precizno povlaci. Na kljucna mesta dovode svoje poslusnik i izgradjuju kult Acine licnosti. Srbi osim rakije vole i da imaju vodju. Ovaj vodja je nesto najgore sto su Srbi sebi odabrali, daj boze da i danasnju Srbiju ne rasturimo na jos sitnije drzave. Stalne tenzije, podizanje borbene gotovosti vojske, zasedanje Saveta za nacionalnu bezbednost, to su oblasti gde je Aca svoj na svome. Bez obzira sto je izgovorio ono fasiticko 100 muslimana za jednog Srbina, na fotografijama poslednjih dana izgleda ko krastavce izvuceno iz teglu krajem aprila. Ekonomski tigar Balkana, necuveni rast BDP, najveca investiciona ulaganja, sve su to Acine lazi za dnevno politicke potrebe. Istina je bas pesimisticna.

  5. Nije tačno da nema čak i političara koji bi da se uspostavi pravna država , ali oni nemaju podršku niti od naroda , niti od medija , čak ni od onih koji slove kao nezavisni , a pogotovo nemaju podršku od tajkuna kojima odgovaraju samo monopoli i što veći nered jer se tu najbolje snalaze. Što bi rekao Njegoš : “ ne trebuje carstvo neljudima , nako da se pred svijetom ruže „.

    1. Da li mislite na nekog od politicar na vlasti? Navedite ih, pa da analiziramo sta su ucinili ili propustili da ucine.

Ostavite komentar


Društvo

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini 10

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije bilo je domaćin sastanka Partnerstva za zdravu aktivnu mobilnost u okviru sprovođenja Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu (Transport, Healthand Environment Pan-European Programme - THE PEP), koji je održan u Beogradu, u periodu od 23. do 25. aprila 2024. godine, a kojim je obeležen početak jednogodišnjeg predsedavanja Republike Srbije Upravnim odborom Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu, simboličnom predajom „štafetne palice“ Srbiji od strane prethodno predsedavajuće zemlje Austrije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.