Politikolog Samardžić: Zlatanović uhapšen zbog kritika, borci za ljudska prava dužni da reaguju 1Foto: M.P. / Danas

Politikolog i aktivista Miroslav Samardžić, laureat nagrade za unapređenje kulture ljudskih prava „Konstantin Obradović“, pozvao je danas nadležne da oslobode novinara Dejana Petra Zlatanovića.

Kako je naveo, on se pridružuju zahtevima koji su danas upućeni da se novinar i urednik portala Srbin.info oslobodi. Izneo je mipljenje da su borci za ljudska prava dužni da reaguju u ovom slučaju.

„Pridružujem se zahtevima za oslobađanje novinara Dejana Petra Zlatanovića. Na skupu održanom u Beogradu 15. februara on nijednom državnom funkcioneru konkretno, niti bilo kome drugom, nije uputio pretnju. Borci su ljudska prava dužni su naročito da reaguju kada su ugrožena prava njihovih neistomišljenika. Zlatanović je uhapšen zato što se protivi prihvatanju tzv. francusko-nemačkog sporazuma o normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova i zbog toga što je na portalu srbin.info Aleksandar Vučić često izložen kritici“, naveo je u svom reagovanju Miroslav Samardžić, politikolog.

Oslobađanje Zlatnovića zatražilo je više novinarskih udruženja, aktivista i pojedinaca kao i Sindikat novinara Srbije i Udruženje novinara Srbije, koji su zahtevali  da policija pusti na slobodu privedenog urednika portala Srbin.info Dejana Zlatanovića.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari