Protest ispred Centralnog zatvora u Beogradu sa zahtevom da se pusti Dejan Zlatanović 1foto: Tviter/Dveri

Učesnici protestnog skupa ispred Centralnog zatvora u Beogradu su danas tražili ;puštanje na slobodu Dejana Petra Zlatanovića, urednika portala Srbin Info, uhapšenog pre 50 dana.

Sa skupa su poručili da 20. aprila počinje suđenje Zlatanoviću i pozvali sve da se ponovo okupe tog dana.

Policija je 15. februara uhapsila tri osobe, među kojima i urednika Srbin Info, zbog sumnje da su počinili krivično delo pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja, odnosno izjave Zlatanovića „Ko potpiše, njega ubiše“.

Zlatanovićeva porodica ;je uputila ;četiri zahteva: da sudstvo ne odlaže izjašnjavanje po žalbi, da omoguće Zlatanoviću da se brani sa slobode, da se sve optužnice protiv njega odbace i da se „prekine sa nenormalnim napadima na novinare“.

Lider pokreta Dveri, Boško Obradović, ocenio je da se hapšenjem urednika portala Srbin Info zastrašuju svi koji se protive evropskom predlogu za Kosovo.

„Dejan je danas u pritvoru zbog svih nas i predstavlja sve nas koji se borimo protiv kršenja Ustava. Nije dovoljno ovo što smo do sada radili i moramo više, inače ćemo mi biti sledeći koji će biti u pritvoru“, izjavio je Obradović.

Poslanik koalicije NADA, Aleksandar Jerković, ocenio je da de je Zlatanović „kidnapovan“ jer je novinar, a ne propagandista.

„Sud naroda i pravda naroda je konačna presuda koju će narod doneti i ona će biti izvršna: Sloboda za Dejana Zlatanovića je sloboda za Srbiju!“, rekao je Jerković na skupu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari