Samo Merkel (još) može da „pritisne“

Beograd- Priština: Izlazak iz senke zatišja

Ostavite komentar


  1. Valjda je svakome jasno da je ovo pravi Gordijev čvor, pravi bokserski ring u kome je Srbiji vezana jedna ruka, a njen sekundant (Rusija) pokušava da odgodi ishod, dok razmahanu UČK-državu sekundant iz ugla (SAD) svojim instrukcijama usmerava ka KO (knock-out) u pogodnom trenutku, ali tako da gubitnik ipak preživi.
    Samo čudom može Srbiji da pođe za rukom da oslobodi vezanu ruku, ili da slobodnom zada razarajući udarac.
    Neka vrsta obrnute borbe Davida i Golijata, gde je david naoružan bazukom, a Golijat motkom.

  2. EU podržava Srbiju jer je u poziciji kao što je bila Srbija pre 800 godina
    (u vreme Svetog Save i Stefana Prvovenčanog)
    jer želi da se samostalno razvija i bude samostalna
    i od ZAPADA (nekad Rim, a danas Vašington)
    i od ISTOKA ( nekad Carigrad , a danas Peking)

  3. Merkova može da“pritisne“ Srbiju da ona vrati Kosovu Niski Sandžak i to je razlog što Vučić izašao pred srpsku javnost kukajuci o drastičnom opadaju nataliteta u Srbiju i to samo nedjelju dana pred Briselski sastanak sa Thacijem , a poruka srpskoj javnosti i Briselu od ove izjave je vrlo providna i provincialna , koja se može prevesti , kao eto , natalitet u Srbiju opada pa , ako srbiji “ uzmete “ i Kosovo s dva miljama stanovnika , za Srbiju bit će smak sveta .Moramo priznati da je ova
    vrlo lukava ali , posve plitka i seljačka izjava koju je Merkel bez problema shvatila zato , ako se ona pita , Srbija neka se sprema da vrati Kosovu sve od Nisa do Bujanovca i, od Raske do Merdara bez obzira sto joj natalitet u opadanju jer , nisu albanci sa Kosova krivi za negativne tendencije nataliteta u Srbiji , nego naprotiv , mi smo dali svoj doprinos o njegovom održavanju u normalne okvire …!

    1. Sudeci po tvom komentaru, i Albanci imaju konje za trku u disciplini „munje iz patriotskih glavurdi“, Svaka ti cast, i to uz vrlo ozbiljnu konkurenciju iz regiona.

  4. Odavno je mogao da se resi problem Kosova i Srbije da nije svojevremeno Kostunica „naskrabao“ ustav Srbije /slicno ranije zabljackom) po kome je Kosovo i dalje „juzna pokrajina“ u kojoj ni sam Kostunica nije mogao uci bez pasosa.

  5. Mogao je davno da se resi problem Kosova na slican nacin kao u Hrvatskoj da se nisu umesali Amerikanci i napravili brljotinu. Ali jos uvek moe da se ispegla taj problem.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.