Fudbaleri Crvene zvezde igraju promenljivo, ali je važno da ostvaruju dobre rezultate. Nekada im ni protivnik svojom previše defanzivnom formacijom ne dozvoljava da se „razmahnu“, a tako će verovatno biti i večeras (18.00) kada na Marakanu stigne ekipa Banata na meč osmine finala Kupa Srbije. Prvoligaš iz Zrenjanina pokušaće da napravi iznenađenje, ali trener crveno-belih Robert Prosinečki veruje da se to neće dogoditi.


– Radi se o, za nas, važnoj utakmici, jer želimo da osvojimo Kup. Daćemo sve od sebe, samim tim što znamo da je Banat jedna od boljih ekipa u Prvoj ligi. Spasić je gledao njihovu utakmicu protiv Radničkog iz Niša koju su dobili sa 3:2, što svedoči o tome da su dobra ekipa. Ipak, dolaze na Marakanu, Crvena zvezda je favorit, mada neće biti lako. Ne vidim razlog da ne damo maksimum i da ne prođemo dalje – istakao je Prosinečki.

Banat je u Nišu u derbi susretu Prve lige Srbije vodio sa 2:0, Radnički je izjednačio, ali su Zrenjaninci pobedili efektnim golom Davora Cavrića. Kapiten Crvene zvezde Nenad Kovačević smatra da samo ozbiljan pristup može doneti plasman u narednu rundu nacionalnog kupa.

– Ovo će biti bitna utakmica za nas zato što želimo da osvojimo oba trofeja ove godine. Banat je dobra ekipa, a ja imam motiv više jer sam nekada bio član Banata. Očekujemo da nastavimo niz pobeda koji smo ponovo pokrenuli. Mislim da je ekipa spremna i da će dati maksimum i očekujem pobedu – jasan je Kovačević.

Hrvatski stručnjak na klupi vicešampiona Srbije neće moći da računa na lakše povređenog Kadua, ali i na još nekoliko igrača kojima je potreban odmor.

– Još nisam odlučio ko će igrati, kratak je period bio od prošle utakmice sa Novim Pazarom. Videću još da li će neko pauzirati zbog umora, lakših povreda, ko je spreman, a ko ne. Biće promena, biće sigurno bar pet novih igrača, svežijih, odmornijih i verujem da će oni dati doprinos više i da ćemo odigrati dobru utakmicu, jer sigurno da ima motiva i želje za dokazivanjem – zaključio je Prosinečki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari