Samovolja ortaka i kumova koji nelegalno zidaju i ruše

* Ivošević: Premijer Vučić tolerantan kada su u pitanju neki pojedinci * Lazović: Suspendovanje vladavine prava zbog interesa ljudi bliskih vlasti
U Savamali se objekti ruše noću i pod fantomkama, a bespravna gradnja Muamera Zukorlića i predsednika Tomislava Nikolića se ne dira

Ostavite komentar


  1. Treba da se sruši objekat Zukorlića, drskog čoveka koji je shvatio šta znači biti vlast u današnje vreme. Može da radi šta hoće, zato je napustio versku funkciju, opredelio se za politiku i -vlast.

    Ali, nemojte da se pravite ludi, kao on je jedini i kao nije to bilo u prethodnim vlastima. Sve isto i za vreme žutih, ruše samo onima koji nisu platili mito, a ostalima ne ruše i kad se zida na raskrsnici. Šta je sve radio bivši ( ali i sadašnji, ništa bolji), predsednik opštine Zvezdara! I, jel mu kosa s glave fali, jel mu neko nešto srušio ili uzeo? Naravno da nije.

  2. Ja sam stekao snazan utisak da za nas vise nema nade. Nikad necemo biti normalna drzava i tacka. Mozda nismo ni zasluzili..

  3. Dajte malo više fotografije. Ima puno teksta a gde je ilustracija. Nije ovo štampano izdanje pa da štedite na prostoru. Ja sam polupismen i ne mogu čitati ovoliko bez slika. A ovom Zukorliću neće niko ništa moći da uradi kad je on svoj na svome.

  4. Bilo bi smesno da nije strasno.Nema vise; ni zakona, ni morala, ni vere, ni institucija, ni drzave, ni……..Ima samo Vucic i uskoro se ocekuje i formalno krunisanje za kralja, kad se vec ponasa kao kralj, a i jeftinije je.Sta ce nam institucije, jer skupstina, tuzilastvo, vlada i ministri, sudovi mnogo kostaju, a Vucice vec sve to obavlja.Smanjit ce se deficitit, a to je najvaznije, a covek zana sta je i pravo i pravda, naravno, po njegovim merilima i merilima onih, koji ga vole i koji mu se dive.Sve u interesu Srbije, evropskih pridruzivanja i racionalizacije.Aferim.Gradjani Srbije glasaju i trpe, i trebaju, jos kako.Opet, aferim.

  5. Sto bi rekao Radovan III , ali njihovi vlasnici su clanovi. Osim toga jako se leeeepeeee. Vracajuci se u kapitalizam mi smo malo bili vredniji pa smo se vratili u feudalizam, turske varijante.

  6. Sve ovo se događa u poslednjih 70 godina isključivo zbog toga što sve vlasti do današnjeg dana ““““nisu imale snage““““ da razreše svojinske odnose. U Kraljevini Jugoslaviji je, na teritoriji današnje Republike Srbije, 93% svih nepokretnih stvari (objekti, zemljište itd) u privatnoj svojini fizičkih i pravnih lica, tačno 78,89% je oduzeto i preneseno u državnu i kasnije društvenu svojinu. Shodno tome, neophodno je odmah izmeniti Zakon o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju (restitucija) tako da se Agenciji za restituciji zakonski omogući da najkasnije do 25.02.2017. donese rešenja o vraćanju stvari sa pravom svojine oduzetih pre 1945. podnosiocima zahteva odnosno zakonskim naslednicima nosilaca prava svojine stečenih pre 1945. na zakonit način. Prema podacima Agencije, a na osnovu procene vrednosti od strane nadležnih područnih jedinica Poreske uprave i lokalnih sekretarijata za javne finansije, vrednost te imovine iznosi 34,56 milijardi evra. Sastavni deo rešenja je i zaduženje korisniku vraćenih stvari u visini od 5% od procenjene vrednosti stvari plativo u 3 jednake rate u roku od 36 meseci od datuma donošenja rešenja. Na taj način bi Republika Srbija ostvarila direktan budžetski prihod u visini od 225 milijardi dinara, a indirektni prihod Republike Srbije po ovom osnovu ne bi bio manji od 100 milijardi dinara samo u narednih 12 meseci od datuma donošenja rešenja, dok bi ukupna vrednost privatizacije i ““““privatizacije““““ društvene imovine u periodu od 1990. – 2016. bila dostignuta za 24 meseca. Republika Srbija i jedinice lokalne uprave ne bi trebalo da budu nosioci prava svojine na nepokretnim stvarima, skupo je to, preskupo, potrebno je samo da dalje unapređuje zakonske i druge uslove za poslovanje. Svako može da preeračuna 300 milijardi dinara u bolnice, škole, obdaništa, kilometre auto-puteva itd. Uskoro će biti objavljena Studija koju su izradile OCD i registrovana udruženja podnosilaca zahteva za vraćanje oduzete imovine na osnovu merljivih finansijskih i ekonomskih pokazatelja za više od 150.000 jedinica nepokretnih stvari, koja je već dobila saglasnost institucija i organa u sastavu Svetske banke, a u završnoj fazi je pozitivna evaluacija od strane Ministarstva finansija Republike Srbije.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.