Saniraju se dve havarije na fekalnoj kanalizaciji u Zrenjaninu 1Foto: vik zrenjanin

U toku radovi JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin na sanaciji dve havarije na fekalnoj kanalizacionoj mreži koje su posledica dotrajalosti mreže, u nasljima Berbersko i Pariske komune.

Havarija na delu fekalne kanalizacione mreže u naselju Berbersko dovela je do zagušenja a zbog dotrajalosti mreže vrši se zamena cevi, čijim će završetkom biti omogućeno da se i objekti u ulici Milivoja Toškova, koji do sada nisu imali tehničke uslove, priključe na kanalizacionu mrežu.

„Radovi obuhvataju zamenu dela dotrajale postojeće kanalizacione mreže novom i nadogradnju postojećeg sistema novim cevima i pripadajućim šahtovima za priključenje objekata iz ulice Milivoja Toškova“, kaže Siniša Gajin, potparol JKP „Vodovod“.

Kako objašnjava, u ulici Pariske komune, uporedo sa izgradnjom nove vodovodne mreže, izvode se radovi na sanaciji havarije na fekalnoj kanalizacionoj mreži.

Radovi u ovoj ulici pored zamene dotrajalih cevi obuhvataju i reparaciju postojećih pripadajućih šahtova i priključaka za objekte.

Slične radove na sanaciji havarija na fekalnoj kanalizacionoj mreži, a koji za cilj imaju unapređenje sistema prikupljanja i odvođenja otpadnih voda, JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin je u proteklom vremenu sprovelo i u ulicama Đorđa Stratimirovića, Jevrejskoj i Savezničkoj.

U naseljenim mestima,kako je objavio zrenjaninski Vodvod, pri kraju su aktivnosti na vraćanju raskopanih površina u prvobitno stanje u Elemiru čime se završavaju radovi na slivu 7 kanalizacione mreže u ovom naseljenom mestu, i vrše se pripremne radnje za nastavak izgradnje kanalizacione mreže u Kleku, Lazarevu i Elemiru za koje je sredstva obezbedio grad Zrenjanin.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari