SANU: Većina članova nije prihvatila ostavku Kostića

Ostavite komentar


  1. Čovek od principa i integriteta, predsednik SANU izneo je svoje nezadovoljstvo radom akademije i sprovedenim izborima. Najavio ostavku ali je nije podneo u pisanoj formi članstvu očekujući da je „principijelni“ akademici ne prihvate. Toliko o principima predsednika i članova akademika. Postojanje i delovanje SANU se ne oseća u Srbiji. To nisu akademici, to su trgovci koji skupo naplaćuju svoje bivstvovanje. Sve sami foliranti! To je danas SANU. Jadna je Srbija sa ovakvom Akademijom.

  2. Čestitam akademicima koji nisu podržali ponudu ostavke Predsednika SANU Akademika Vladimira S. Kostića. Znači, većina smatra da je ostavka nepotrebna i besmislena. Manjina Akademika sada treba da potraži besmisao u sebi, a ne u Predsedniku SANU i u akademicima koji ga podržavaju. Manjina u SANU !!, pa to je nešto apsolutno antinaučno. Nije strašno biti manjina u Akademiji, strašno je biti paušalna i bez argumenata u SANU, zbog čega i jesu manjina medju sobom. Naučna definicija manjine u SANU, glasi: “ZAKON ULICE” . Još jednom, čestitam i Predsedniku i razboritoj većini.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.