Saobraćajke u Zrenjaninu i zbog životinja u kolima 1foto Miroslava Pudar

Zrenjaninska policija saopštila je da se prošlog vikenda dogodilo osam saobraćajnih nezgoda u kojima je, prema prvim procenama, pričinjena materijalna šteta od oko 905.000 dinara.

Zanimljivo je i da se jedan udes desio zbog „propuštanja dužnog nadzora nad domaćom životinjom“.U šest udesa je bilo povređenih osoba, dok su dve osobe prošle samo sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama četiri osobe su teže povređene, a šest lica je zadobilo lake telesne povrede. Najviše saobraćajki, i to četiri, dogodilo se zbog nepropisne radnje vozilom, a po jedna zbog neustupanja prvenstva prolaza, nedržanja vozila uz desnu ivicu kolovoza i prolaska kroz crveno svetlo.

Zbog saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 22 učesnika u saobraćaju i izdato je 118 prekršajnih naloga.

Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 12 vozača, od toga, četiri zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i osam vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari