Teška nesreća u Grčkoj u kojoj je učestvovao autobus iz Srbije: 15 osoba zadržano na lečenju u Solunu

Ostavite komentar


  1. Samo šou,senzacije dok narod pročita da niko nije stradao iz Srbije šećer dobije!Jadna ta škola koja Vas je školovala.

  2. E sad Vučicu moratorijum Srbima dve godine zabrana odlaska u Grčku, i oduzimanje autobusa.

  3. Propagandni materijal sa naslovom iz informera, Dražo svaka ti čast na uređivačkoj politici kad je apanaža dobra može naslov koji hoćeš i vi kažete da ste drugačiji licemeri!

  4. Svako ko je vozio tu deonicu zna da se sporija vozila sklanjaju skroz desno i ostavljaju mogućnost da ih pretakni sporija vozila. Sumnjam da je grčko vozilo promenilo traku neplanirano, sigurno je posao i preticanje, a autobus nije hteo da se pomeri desno.

  5. Na toj deonici iako zapravo imate po 1 voznu i jednu uzu zaustavnu traku, vazi nepisano pravilo da vozite zaustavnom kako bi brzi prosli. Naravno kad idete prvi put to ne znate i cudite se zasto svi voze u 2 trake kad postoji samo jedna. Bus se mozda nije sklonio desno, a ovaj je obilazio. Napominjem da su zaustavne trake nesto uze, tako da na putu moze da stane 3 automobila ali 4 vec na knap a ako je jedno vozilo autobus, kamion i sl sve je jasno.

  6. Napisite nesto o profilu puta na kome se desila nesreca. To je put smrti, od granice sa Grckom do Soluna. Obican put sa zaustavnim trakama bez razdelne bankine. Svako svuda pretice bez obzira na puneu liniju i ocekuje da ce mu se vozila iz suprotnog pravca skloniti u te bocne, uze, zaustavne trake. Teretna vozila uglavnom i voze njima, da bi omogucili da ih lakse preteknu ili izbegnu te kamikaze. Sramota je za drzavu Grcku da jos uvek taj deo od nekih 60-70 km nisu rekonstruisali i izgradili pun profil autoputa sa po dve trake minimum. Tako frekventna trasa i ostaviti taj deo na nivou od pre 50-60 godina je nedopustivo i neodgovorno. Upravo kao nas nekadasnji put bgd – novi sad – subotica, dok nije izgradjen pun profil autoputa. Strasno koliko je ljudi piginulo na oba ta puta do sada. Sve direktni sudari. I u Srbiji ( nekada) i sada, jos uvek u Grckoj. Grci mrdnuli nisu da to sprece. Istrazite malo zbog cega, jer tuda prodje na desetine hiljada i nasih putnika. Neverovatna neodgovornost Grcke drzave!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.