Teška nesreća u Grčkoj u kojoj je učestvovao autobus iz Srbije: 15 osoba zadržano na lečenju u Solunu 1Foto: EPA-EFE/STR

Prema pisanju grčkih medija, četiri osobe su poginule, dok je njih 53 povređeno u nesreći koja se dogodila jutros nešto pre 7 časova na putu Atina – Evzona, u opštini Pajonija Kilkis, dok je na zvaničnoj stranici vatrogasne službe iz te zemlje, za sada je potvrđena smrt troje putnika.

Saobraćajna nesreća se dogodila u blizini rejona Polikastro na izlazu za Evzonon, prenose grčki mediji.

Reporterka N1 Gordana Bjeletić nalazi se u Polikastru, mestu najbližem nesreći koja se jutros dogodila u Grčkoj, gde se i nalazi najviše putnika iz autobusa koji je učestvovao u nesreći.

Prema nezvaničnim informacijama, niko od putnika nije životno ugrožen. Oni koji su pušteni, prema rečima reporterke N1, imaju vidljive povrede, nose zavoje, vide se modrice.

U Polikastru su dva autobusa i predstavnici agencije iz Srbije, jedan od autobusa će nastaviti ka Stavrosu, oni koji odluče mogu da odu na letovanje, a neki odlučuju i da se vrate u Srbiju, pa je tu još jedan autobus.

Dobrovoljci iz obližnjeg doma za stare ceo dan su pomagali putnicima iz Srbije.

„Bili su jako teško, narod koji je došao bio je istraumiran, došli su rano ujutru, nedelja je, iz opštine smo im otvorili dvoranu doma za stare, gde smo ih ugostili, sa klimom je sala, napolju je bašta gde su mogli da odsednu, dali smo im doručak, obrok, sa njima smo bili ceo dan. Pored nas je policijska stanica, gde je svako od njih dao izjavu, još to traje, zato i čeka autobus. Konzulat u Solunu smo obavestili, odazvali su se, učestvovali oko prevoza, da dođu novi autobusi, a odu nazad ovi koji su odlučili, da ne čekaju u redu, jer su povređeni. Njihove današnje priče su bile strahovite, nismo mogli da verujemo, sreća u nesreći je da imaju svoje živote i svoje zdravlje“, rekla je jedna od dobrovoljaca.

Petnaest putnika je ostalo u bolnicama u Grčkoj.

Različite su informacije o nesreći, istraga još traje. Putnici se zahvaljuju vozaču na tome kako je odreagovao, svi su uvereni da nema krivice, već da je odgovornost isključivo na vozaču automobila koji je prešao na drugu stranu.

„Hvala Bogu dobro je prošlo kako je moglo biti, imam povrede, ali nije polomljen vrat, to je najbitnije, zarašće sve to. Ja sam telefon gledao i moja žena, to ti je udar, ja i ona smo pali na čoveka“, kaže jedan od putnika.

Reporter N1 Milan Stojanović kaže da je agencija Ski&Sun u Nišu ceo dan bila „neka vrsta informativnog centra“.

Od rano jutros kada se sve ovo dogodilo, pa i do ovih trenutaka, direktor agencije je sve vreme na vezi. Iskontaktirali su sa svim porodicama, rodbinom, prijateljima koji su zvali agenciju da se raspitaju, sam direktor kaže da je momentalno poslao tri autobusa u Grčku.

Najviše je putnika iz Beograda, Pančeva, najmanje iz Niša, piše N1.

Na lečenju u Solunu zadržano je 15 putnika iz Srbije iz autobusa koji je jutros imao udes na autoputu Atina – Solun, blizu graničnog prelaza Evzoni.

Turistički autobus na sprat sa srpskim registarskim oznakama, u kojem je bilo 78 putnika, direktno se sudario sa automobilom u kojem su se vozile četiri osobe.

Trojica putnika iz automobila su poginula, a četvrti je teško povređen, prenosi RTS.

Nakon sudara sa autobusom, automobil je naleteo na drugo vozilo, ali žena i dete koji su u njemu bili nisu povređeni.

U nesreći je povređeno najmanje 40 osoba, među kojima i dvoje dece starosti šest i devet godina.

Povređeni su zadobili različite povrede. Na licu mesta im je ukazana hitna medicinska pomoć, nakon čega su prebačeni u bolnicu.

Autobus i jedan automobil završili su u jarku pored puta, a autobus se prevrnuo.

Na mesto nesreće izašli su policija, vatrogasci sa šest vozila, 12 kola hitne pomoći i tri mobilne medicinske jedinice.

Predsednik Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA) Aleksandar Seničić rekao je da je vozač autobusa je posle sudara uspeo da izbegne stub pored puta i prevrnuo se, a tokom prevrtanja došlo je do sudara sa još jednim automobilom.

Bojan Milosavljević, direktor turističke agencije „Ski and Sun Travel“, istakao je da su angažovali dva autobusa u Grčkoj, jedan grčki i jedan srpski, ali da ništa ne mogu da rade na svoju ruku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari