Seničić (YUTA): Vozač autobusa je posle sudara uspeo da izbegne stub pored puta i prevrnuo se 1Foto: FoNet/PKV

Predsednik Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA) Aleksandar Seničić rekao je danas u Beogradu da je do teške saobraćajne nesreće u Grčkoj, u kojoj su tri osobe poginule, došlo kada je vozač automobila sa grčkim tablicama, zaspao za volanom i udario u autobus sa srpskim turistima.Kako je Seničić kazao za N1, vozač autobusa je posle sudara uspeo da izbegne stub pored puta i prevrnuo se, a tokom prevrtanja došlo je do sudara sa još jednim automobilom.

Troje nastradalih su bili u automobilu koji je prvi udario u autobus, potvrdio je Seničić pisanje grčkih medija.

Rekao je da je povređen veliki broj putnika niške agencije „Ski and sun travel“ i da su oni prebačeni u bolnice u Solunu i Polikastru i da za sada nema informacija da li ima žrtava i među srpskim turistima.

Portparol vatrogasne brigade Gianis Artopoios izjavio je da su tri osobe bez svesti izvađene iz prvog automobila, dok je četvrta teško povređena.

Drugi automobil je vozila Srpkinja sa detetom, kako je preneo grčki portal Ekatimerini i teško su povređene.U turističkom autobusu bilo je oko 20 povređenih, a prema rečima portparola, u autobusu je bilo 78 putnika, srpskih turista koji su se uputili na odmor u Asprovaltu, u regionu Soluna.

Ova saobraćajna nesreća desila se na samom ulazu, odnosno izlazu iz Grčke, u blizini graničnog prelaza Evzoni, na delu puta koji nije auto-put.

Na toj deonici, koju mnogi vozači smatraju vrlo nebezbednom, a čemu su danas pisali u brojnim komentarima na fb stranicama i grupama, sredina kolovoza često se koristi za obilaženje u oba pravca, a sporija vozila se sklanjaju u zaustavnu traku kako bi napravila prostor za one koji žure.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari