Saobraćajna policija zaustavila muškarca koji je vozio sa više od tri promila alkohola u organizmu 1Foto: Z. S. M.

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu isključili su iz saobraćaja vozača (43) „fijata” koji je u Kragujevcu upravljao vozilom sa 3,06 promila alkohola u organizmu.

Vozaču je određeno zadržavanje do 12 sati i protiv njega je podneta prekršajna prijava zbog nasilničke vožnje, a prekršajni sudija izrekao mu je novčanu kaznu od 125.000 dinara, 15 kaznenih poena i devet meseci zabrane upravljanja automobilom.

Takođe, pripadnici saobraćajne policije Policijske uprave u Kragujevcu, u prethodna dva meseca, isključili su iz saobraćaja 364 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola, od kojih je 21 vozač učinio prekršaj nasilnička vožnja, jer je upravljao vozilom sa više od 2,00 promila alkohola u organizmu.

U cilju unapređenja saobraćaja, policija će pojačano kontrolisati saobraćaj sa posebnim akcentom na otkrivanje prekršaja koji su najčešći uzročnici saobraćajnih nezgoda.

– Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, a posebno na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer na taj način čuvaju svoj život i živote drugih učesnika u saobraćaju, ponavljaju svoj apel iz kragujevačke Policijske uprave.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari