Saobraćajne nezgode funkcionera: Od Veselinova do Babića 1Foto: PP Media/Fejsbuk

Saobraćajna nesreća u kojoj je život izgubio Branko Gogić, predsednik Izvršnog odbora Socijajldemokratske partije Srbije, a povređen predsednik stranke Rasim Ljajić samo je jedna u nizu nezgoda u kojima su učestvovali bivši ili aktuelni državni funkcioneri.

Fatalan ishod imala je i saobraćajna nezgoda koju je 31. januara 2019. godine izazvao vozač Zorana Babića, nekadašnjeg šefa poslaničkog kluba Srpske napredne stranke koji je u tom trenutku bio na funkciji direktora JP Koridori Srbije.

Dejan Stanojević, kako je utvrđeno pravosnažnom sudskom presudom, prevelikom brzinom je ušao u naplatnu rampu Doljevac udarivši u automobil. Na licu mesta poginula je Stanika Gligorijević, a još četiri osobe su povređene, uključujući i samog Babića.

Stanojević je pravosnažno zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja osuđen na četiri i po godine zatvora, ali to nije umanjilo kontorverzu koju je izazvala činjenica da na sudu nisu pregledana dva ključna minuta snimka sa nadzornih kamera.

Tri meseca ranije, tadašnji potpresednik Narodne skupštine i poslanik Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević teško je povređen kada je automobil kojim je upravljao njegov vozač sleteo sa puta. Nezgoda se dogodila kod sela Bajevac, na regionalnom putu Ub-Slovac.

Na istom autoputu na kojem je došlo do današnje nezgode, u januaru 2008. godine došlo je do nesreće u kojoj je bio teško povređen tadašnji ministar unutrašnjih poslova Dragan Jočić.

Do nezgode je, kako je saopštio MUP, došlo kada je na put izleteo pas nakon čega je Jočićev vozač izgubio kontrolu, probio središnju ogradu da bi se potom automobil više puta prevrnuo.

Tridesetdvogodišnja Katarina Marić poginula je 15. aprila 2003. godine kada ju je na raskrinici ulica Beogradske i Njegoševe u Beogradu udario automobil tadašnjeg ministra poljoprivrede Dragana Veselinova.

Kako je sud utvrdio, nesreću je izazvao ministrov vozač Stevan Bakalov koji je vozio brže od dozvoljene brzine, a pritom je i prošao na crveno svetlo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari