mostfoto BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Sa demontažom starog Savskog mosta u Beogradu će se sačekati jer je potrebno da se uradi i tunel, budući da bez njega most nema istu svrhu, rekao je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, preneo je RTS pozivajući se na Tanjug.

Aleksandar Šapić je istakao da će samo sa tunelom novi Savski most i saobraćajnica sa Novim Beogradom biti značajno različiti nego danas.

„Postoji jedan projekat koji suštinski menja sliku Beograda u pogledu saobraćaja i smatrao sam ukoliko se krene sa realizacijom projekta mosta i on se završi i tunel ostane za tri ili četiri godine, onda taj most neće imati ni približnu svrhu koju bi imao sa tunelom, tako da ću o tome govoriti veoma brzo“, rekao je Šapić.

Što se tiče Brankovog mosta, Šapić je rekao da je završeno postavljanje rasvete i povezivanje čelične konstrukcije leve i desne strane i da je to obavljeno bez većih gužvi u saobraćaju.

Gradonačelnik Beograda se osvrnuo na to što postoje gužve u Višnjičkoj ulici koja se trenutno proširuje. Kaže da će stanovnici imati mnogo veće benefite jer će saobraćaj da se odvija mnogo brže.

„To će biti potpuno novi bulevar sa dodatnim brojem traka, sa trakom za javni prevoz i o tome ćemo tek pričati na narednim konferencijama“, rekao je Šapić i istakao da se radi veliki broj ulica u gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari