Šapić: Do kraja juna počeće da funkcioniše aplikacija za novi sistem javnog prevoza 1Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ

Do kraja juna počeće da funkcioniše aplikacija za mobilne telefone za novi sistem javnog prevoza, što će značiti da će građani na taj način plaćati kartu i istovremeno moći da dobiju informaciju gde se nalazi vozilo koje im je potrebno, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić za Beoinfo.

On je istakao da sada sav novac leže na račune Grada, a ne na račune privatnih firmi, kao što je to bio slučaj do sada, pa se već u toku leta otvara mogućnost za pregovore oko nabavke novih vozila, a ideja je da se kupi 500 autobusa i po 100 tramvaja i trolejbusa.

Ako to uspemo, u roku od dve do tri godine praktično ćemo obnoviti celokupni vozni park, pa zbog svega toga molim građane za malo strpljenja, kazao je Šapić.

Prema njegovim rečima, naplata karata SMS porukom funkcioniše od prvog dana, dok papirne karte trenutno mogu da se kupe samo u poslovnicama GSP-a, a do kraja leta biće dostupne na 80 odsto kioska na javnim stajalištima u gradu.

Šapić je pojasnio da bez obzira kada se mesečna karta kupi putem SMS poruke, ona važi narednih 30 dana, a za one kupljene preko firmi ostaje da važe za mesec za koji su kupljene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari