Šapić najavio: Od septembra besplatan engleski jezik za predškolce i prečišćivači vazduha za vrtiće, osnovne i srednje škole 1foto FoNet/Ana Paunković

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je od septembra besplatan engleski jezik za sve predškolce i po jedan prečišćivač vazduha za sve vrtiće i osnovne i srednje škole, piše portal Nova.rs.

„Od septembra ćemo nastaviti sa besplatnim stvarima za Beograđane, što je deo onog budžeta koji sam najavio prethodne godine. Neće danas biti doneta odluka, to ćemo doneti na Veću, jer to ne mora da prođe kroz Skupštinu, ali želeo sam da vam kažem sad da će nastvaviti sa budžetom brige za ljude, kako sam ga nazvao prethodne godine“, rekao je Šapić.

Ovoga puta, kako ističe, to će biti besplatni engleski jezik za sve predškolce od septembra, to će biti novina, pošto su roditelji dosad to plaćali posebno kao uslugu.

Šapić je naveo i da će od septembra svi vrtići, osnovne i srednje škole dobiti besplatne prečišćivače vazduha.

„Od septembra ćemo u svim prostorijama vrtića, osnovih i srednjih škola obezbediti besplatne prečišćivače vazduha. Od septembra će Grad to da obezbedi, biće u svim prostorijama biće jedan prečiščivač vazduha. Mi ćemo to servisirati, a to sredstva ćemo obezbediti kroz ovaj rebalans“, rekao je Šapić na konferenciji za medije uoči sednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari