Šapić objasnio zašto nije bio na mestu tragedije na Vračaru 1foto FoNet/Ana Paunković

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da mu se godinu dana trese fotelja svaki dan i da ne zna više odakle ga ruše.

„Nisam još ni postao gradonačelnik a već su najavljeni sledeći izbori. Pa šta, mogu da me smene kad hoće i ovi moji i ovi koji nisu moji. Hoće li mi pasti kruna sa glave – neće“, rekao je Šapić za TV Hepi, prenosi N1.

Međutim, kako je naveo, to ga nije sprečilo da pravi ozbiljne strateške planove, da se ponaša odgovorno i radi stvari za koje ne zna da li će mu uspeti.

On je istakao da se niko nije rodio sa fukcijom i da nema tu vrstu straha da li će biti dovoljno važan i bitan, pa i ako ne bude gradonačelnik, jer je, kako je rekao, on to što jeste i sa funkcijom, i bez nje.

Upitan da odgovori zašto se nije pojavio ispred OŠ „Vladislav Ribnikar“, on je odgovorio: „Tamo sam bio kad se to dogodilo, bio sam sa porodicom, došao sam čim sam mogao. Sada su teška vremena, moramo da pazimo šta govorimo. Svi se pitaju, gde je Šapić? Šta je trebalo da gostujem po televizijama, da se slikam, da idem da i pričam kako sam mnogo tužan. Tuga, patnja i bol se ne mere u tome koliko glasno plačete. Istog dana smo izjavili saučešće porodicama i rekli smo kako ćemo im pomoći na svaki mogući način. Kad ste saznali da ćemo platiti sahrane, onda kada su svi skočili da će Luka Dončić platiti sahrane“.

Dodao je da ova zemlja možda nije bogata kao neke zapadne, ali da imamo „novca da sahranimo našu decu“, kao i da „nam ne trebaju za to stranci“.

„Nismo to želeli da objavljujemo medijima, to je neukusno. Zahvalio sam se Luki i agentu. To su stvari poslednjih sedam dana koje su ostavile veliki utisak na mene i od kojih ne mogu da se oporavim“, istakao je Šapić.

Ocenio je da sedam dana cela javnost „lešinari“ nad ovim slučajem.

„Ostaviti ožaloćene da na miru budu u svojoj boli, minimum sedam dana, mi nismo ni dva sata. Ispred te škole su njihovi drugari krenuli da im odaju poštu, da pale sveće, šta bi bilo da sam otišao među tu decu, ispalo bi da ih koristim, da koristim tragediju. Dan nakon druge tragedije sam u dogovoru sa gradskim većem i sa upravom grada pozvao da ispred starog Dvora da dođu građani i odaju poštu. Tu su rekli, vidi ga šta radi, neverovatno je šta se dešava sedam dana“, rekao je gradonačelnik Beograda.

Napomenuo je da je doneo odluku da ne „vileni“ u medijima.

„Dolazimo u tu situaciju da su veće žrtve roditelji čija deca nisu stradala, nego oni čija su poginula, šta ćemo sa njima…Svi se bojimo za svoju decu, ali stanite, ljudi. Moramo da nastavimo da živimo sa tim da se za našeg mandata dogodio najsvirepiji zločin na ovim prostorima. Nismo uspeli da izdržimo sedam dana, sedam dana tuge. Teška su vremena, opšta je psihoza, hajde da se smirimo, da pomognemo jedni drugima. Nismo mogli da se obuzdamo! Ako ovo što nam se desilo nije opomena i znak da se zaustavimo, ne znam kakvo zlo treba da se desi. Ponašao sam se u skladu sa onim kako se osećam. Da smo ostali bez dinara u kasi i da sam ostao bez svog dinara u kući, sigurno ne bih tražio od Luke Dončića ili stranca da plaća sahrane za decu“, napomenuo je Šapić.

Istakao je da je plan da se definišu bezbedne zone oko škola, vrtića i parkova.

„Na tome radimo zbog vršnjačkog nasilja, zbog problema bezbednosti koje nosi ovo vreme. Za par meseci ćemo imati 102 objekta. Mislili smo da se ovako nešto kod nas neće desiti, ali desilo se. Potpuno ludilo je zavladalo Srbijom. Važno je kako će prevazići opštu psihozu. Rapisujemo konkurs za beogradske lične asistente. Molim političare i one koji se bave javnim poslom da povuku ručnu. Još sam zeleđen i zatečen. Zvali smo sve te porodice, šta da kažeš ljudima koji ne zna gde su… Dok sam na ovom mestu, svakome ću pomoći. ‘Beogradski dani porodice’ ćemo nazvati manifestaciju od posebnog značaja. Odložili smo je, ali je važno da se održi“, objasnio je gradonačelnik na Hepi televiziji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari