Šapić: Slika Paje Jovanovića plaćena iz državnog budžeta, ali je Beograd likvidan 1foto (BETAPHOTO/BEOINFO/MIODRAG TODOROVIĆ)

Predsednik privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da su za kupovinu slike Paje Jovanovića dobijena namenska sredstva iz republičkih budžetskih rezervi, ali da razlog za to nije bio zato što Grad nije likvidan.

Šapić je kazao da je Beograd dobio 42 miliona dinara iz republičkog budžeta za kupovinu slike poznate kao „Odmor bašibozuka“, čiji je zvaničan naziv „Arnautski ratnik“, koju je početkom novembra na aukciji u Galeriji Sotbi u Londonu otkupio Muzej grada Beograda po ceni od skoro 350.000 evra.

„Država je nama prebacila namenski novac za tu sliku, a ne zato što Beograd nije likvidan. Mi uspešno plaćamo sve naše troškove“, naveo je Šapić odgovarajući na pitanja novinara prilikom obilaska radova na rekonstrukciji Ulice Braće Puhalović u Surčinu.

Šapić je ocenio da je Surčin beogradska opština sa „najvećim potencijalom i da uskoro neće više biti rubna opština već će se spojiti sa Novim Beogradom“.

Srbija je u junu ove godine dobila organizaciju izložbe EXPO 2027, nakon čega je najavljeno da će u Surčinu zbog toga biti izgrađen Nacionalni stadion, smeštajni kapaciteti, komercijalni objekti i izložbeni prostor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari