Šapić: Socijalna politika jedan od najuspešnijih segmenata mog rada na čelu Beograda 1foto (BETAPHOTO/BEOINFO/MIODRAG TODOROVIĆ)

Socijalna politika i socijalne mere jedan su od najuspešnijih segmenata mog rada na čelu Beograda, jer smo doneli odluke koje u budućnosti niko neće ni hteti, ni smeti da ukine, rekao je za „Juronjuz” predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić.

To su odluke čije bi ukidanje izazvalo gnev građana, bez obzira šta oni mislili o meni. Tu pre svega mislim na ukidanje plaćanja bilo koje usluge socijalne zaštite, pojeftinjenje karata za javni prevoz, besplatne bazene tokom leta, besplatne vrtiće i udžbenike i povećanje plata vaspitačicama, naveo je Šapić, prenosi Beoinfo.

On je istakao da veruje da je Beograd, nakon 18 meseci njegovog mandata, funkcionalno i infrastrukturno bolji, a da se najveći efekat poboljšanja oseća u oblasti socijalne zaštite.

Šapić je rekao da je finansijska konstrukcija za nabavku novih vozila za javni prevoz praktično zaokružena i da je sa Vladom Srbije usaglašeno da će nosilac nabavke tramvaja biti Sekretarijat za javni prevoz, a ne GSP, kako bi bilo kupljeno dvostruko više od planiranog.

Očekivanja su da će krajem ove ili početkom sledeće godine biti raspisana javna nabavka za 300 autobusa i možda čak 50 tramvaja, a s obzirom da je pre nekoliko godina obnovljena i trolejbuska elektromreža, u koju je uloženo skoro 10 miliona evra, razmišlja se i o nabavci trolejbusa, kazao je Šapić.

Prema njegovim rečima, posle raskida ugovora sa Kentkartom, broj prodatih karata za javni prevoz je povećan za 60 do 70 odsto, a za građane je najvažnije to što su one znatno jeftinije.

Šapić je rekao da očekuje da početkom naredne godine sav autobuski saobraćaj bude prebačen na novu stanicu, iako ona neće biti potpuno gotova, zato što će imati mnogo sadržaja uz staničnu zgradu i treba da se spoji sa železničkom stanicom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari