Skupština grada na današnjoj sednici razmatraće odluke o uspostavljanju saradnje Kragujevca sa palestinskim gradom Jerihonom i sarajevskom opštinom Stari grad, čija je delegacija nedavno boravila u centru Šumadije.

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović i vladika šumadijski Jovan boraviće, od sutra do kraja nedelje, u Jerihonu, gde će, kako se najavljuje, biti precizirani detalji buduće saradnje šumadijske prestonice sa tim palestinskim gradom, koji postoji već 9.000 godina i slovi za najstarije ljudsko naselje u istoriji, koje se pominje i u Bibliji.

Odbornici Skupštine grada Kragujevca danas će razmatrati i gotovo izvesno usvojiti predlog gradskog budžeta za 2012. godinu koji je, podsetimo, projektovan na oko osam milijardi dinara. Gradsko veće je već podržalo predlog kragujevačkog budžeta za narednu godinu, uz konstataciju da je realno projektovan, te da će, uprkos ekonomskoj i privrednoj krizi u zemlji i okruženju, biti razvojnog karaktera.

Na današnjoj sednici, lokalni parlament će odlučivati i o formiranju novog privrednog društva, odnosno Sportskog centra „Park“, koje će biti pod ingerencijom gradske uprave, i koje će gazdovati kompleksom otvorenih bazena u kragujevačkom Velikom parku, novosagrađenim zatvorenim bazenom, lociranim na istoj lokaciji i jezerom u Šumaricama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari