Saradnja Univerziteta umetnosti u Beogradu i Univerziteta Crne Gore 1Foto: Univerzitet umetnosti

Mirjana Nikolić, rektorka Univerziteta umetnosti u Beogradu i Vladimir Božović, rektor Univerziteta Crne Gore, potpisali su danas sporazum o saradnji ove dve visokoškolske ustanove.

Polazeći od zajedničkog interesa ka uspostavljanju saradnje u oblasti nastave, umetničkog i naučno-istraživačkog rada, razmene studenata, nastavnika i administrativnog osoblja, kulture i umetnosti, potpisnice sporazuma su se saglasile o važnosti jačanja međusobne saradnje i zajedničkom radu na pitanjima od interesa za oba univerziteta, saopštio je Univerzitet umetnosti.

Predstavnici Univerziteta umetnosti su istakli tradicionalno dobru saradnju sa Univerzitetom Crne Gore i izrazili želju da se ta saradnja produbi novim zajedničkim projektima i master studijskim programima.

Predstavnici Univerziteta Crne Gore su naglasili da je njihov univerzitet veoma otvoren za saradnju sa Univerzitetom umetnosti u različitim poljima, a posebno su istakli da je za njih dragoceno iskustvo koje Univerzitet umetnosti ima u umetničko-istraživačkim projektima i u realizaciji interdisciplinarnog studijskog programa Umetnost i dizajn video igara, koji integriše oblast umetnosti i tehničko-tehnoloških nauka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari