Sarapa istupio iz NUNS-a 1Foto: Printskrin

Novinar televizije Pink Predrag Sarapa nedavno je istupio iz Nezavisnog udruženja novinara Srbije „jer se više ne oseća kao član NUNS-a“.

Prethodno je predsednik NUNS-a Slaviša Lekić podneo predstavku Sudu časti ovog udruženja, sa predlogom da se raspravlja o Sarapinom radu.

– Imao sam u vidu celokupan njegov rad na Pinku sa akcentom na celodnevnu emisiju emitovanu kada je Hašim Tači posetio jezero Gazivode. Sarapa je tokom emisije koristio uvredljiv rečnik i govor mržnje, etiketirajući Albance kao „šumske ljude“ i slično – kaže Lekić za Danas.

Generalni sekretar Svetozar Raković je potom obavestio Sarapu o podnesku, jer je i on trebalo da se izjasni pred Sudom časti. Međutim, Sarapa je odgovorio da se ne oseća kao član NUNS-a, te je, prema Lekićevim rečima, tada automatski prestao da bude deo ovog novinarskog udruženja.

Sa druge strane, Predrag Sarapa tvrdi za Danas da ne zna ni o kakvoj pritužbi Sudu časti.

– Ne znam o čemu se radi. Neka oni partijski sude kome hoće, meni neće, navodi Sarapa.

Iz NUNS-a je, dodaje, izašao jer ga ne zanima da bude član „privatizovanog preduzeća“.

Brojni članovi NUNS-a kao i samo udruženje, stali su u odbranu Predraga Sarape kada je ostao bez posla na Studiju B. Sam Sarapa je govorio da je reč o cenzuri i da je zbog kritičkog stava zbačen iz kuće u kojoj je godinama radio. Kolege su mu pružile podršku spontanim okupljanjima ispred Vlade Srbije. Iste te kolege Sarapa sad redovno proziva u jutarnjem programu televizije Pink, gde svakodnevno u goste dovodi ljude iz vlasti ili bliske naprednjačkom režimu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.