Šarčević: Dvoje zaposlenih u Ministarstvu prosvete zaraženi korona virusom 1Mladen Šarčević Foto: Beta/Milan Obradović

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević kazao je danas da je dvoje zaposlenih u tom ministarstvu, koji su oboleli od korona virusa, smešteno u bolnicu.

Šarčević je za televiziju Prva rekao da se jedan zaposleni leči u pančevačkoj bolnici, a drugi u Kliničko-bolničkom centru „Dragiša Mišović“ u Beogradu.

„Ostale kolege su bile na (beogradskom) Sajmu i otišli su kućama. Imali su lakše simptome“, rekao je Šarčević.

Prema njegovim rečima, scenario da učenici idu u julu školu „zasad ne prave“ i dodao je da je upis dece u vrtiće i đaka prvaka u škole već krenuo.

Šarčević je kazao da roditelji prijavljuju onlajn, ali da mogu to da urade i telefonom.

On je ocenio da je probno onlajn polaganje male mature „vrlo dobra mera“.“Đaci će imati 12 sati od ujutru do uveče. To je jedno samoprocenjivanje učenika završne godine. Samo je prilika da se proba koja bi se radila u normalnim okolnostima radi na ovaj način“, naveo je Šarčević za televiziju Prva.

Šarčević je za televiziju N1 kazao da je od početka vanrednog stanja „svako imao svoju viziju“ i da su se njihovi stavovi o povratku đaka u škole menjali.

On je naveo da je u kontaktu sa ministrima iz drugih država, da razmenjuju iskustva i napretke.

„Krizni štabovi doneće odluku o povratku u škole. Ali oni će se rukovoditi ciframa i situacijama u drugim zemljama“, rekao je ministar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari