Šarčević: Formira se grupa za rešavanje vršnjačkog nasilja

Ostavite komentar


  1. Gospodine ministre, roditelji su veoma zainteresovani za bezbednost svoje dece u školi i zato počnite da ih malo više čujete za razliku od onih koji Vam govore da nisu, kako bi opravdali svoje funkcije i propale projekte sa efektima koje gledamo svakog dana po školama !

  2. Eto kao Stbija rešava probleme formira grupu, komisiju, i tu je kraj.
    Problemi ostaju i usložnjavaju se, a zakoni su jasni ali se ne primenjuju.
    Prosveta je trula do srži.

  3. Kada nešto nećeš da rešiš formiraj ““““ministarsku““““ grupu da ““““reši““““ problem…

  4. "On je za TV Pink rekao da u rešavanje tog problema moraju biti uljučena ministarstva pravde, rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja, kao i unutrašnjih poslova." Jos jedan tuzan dokaz koliko nasi ministri umesto da rade svoj posao, podilaze najprimitivnijim clanovima ovog drustva. Dakle dodjes na PINK gde se danonocno seje mrznja i netolerancija, da govoris o nasilju. Kakve blage veze ima ministraststvo pravde, ili policija sa decijim nasiljem? Uz to i sam priznaje kako ““Zakon o obrazovanju pruža "dosta dobrih rešenja" jer su kazne povećane drastično." Odnosno, ocigledno je da pravosudje ne radi svoj posao, i da kazne ne resavaju problem! "Roditelji su strašno nezainteresovani i sklanjaju se iz ove priče", rekao je ministar. I nije ga SRAMOTA! Pa, koliko godina ti roditelji pokusavaju da skrenu paznju na "Aleksin zakon" ,koji VI ministre necete ni da pogledate? Uostalom, kako moze piroman za bude zaduzen za gasenje pozara?

  5. To da su roditelji nezainteresovani, tačno je. Zainteresuju se kad se desi njihovom detetu. Glavna matrica je "Ma kao da ćeš nešto da promeniš". Možda bi se više zainteresovali kad bi Savet roditelja imao odgovornost. Sa druge strane ne znam šta može da se očekuje od roditelja i nastavnog osoblja kad je njihov rad strogo definisan, sa svim obavezama i mogućnostima. Malo toga mogu da promene. Nadtano osoblje su izvršioci posla pritegnuti radnim planovima, pravilnicima, izvestajima…Da se ne zavaravamo, to se uvek i samo "odozgo" rešavalo. Ne bih da banalizujem ali to je slično kao pojas i vozač. Možeš da apeluješ, moliš, radiš kampanje, niko ga neće vezati. Udri po džepu. Svi se vezuju. Tako i ovo. S

  6. Menjajte zakon o maloletnim učiniocima krivičnih dela, pooštrite kazne i primenjujte ih strogo i na sve učinioce jednako, a ne selektivno. Za početak da sin druga pinka id eu zatvor za ubistvo one devojčice.

  7. Nisu potrebne nikakve grupe, tela, biroi ili kako god da se nazivaju razne "magle" koje osnivaju nesposobni i nepošteni (možete da upotrebite i neku drugu reč) političari. Kada odgovornost počne da se uvlači u svest ljudi (pa i političara) počeće da se stvaraju uslovi da društvo krene na bolje. Zašto resorni ministri nisu dali ostavke zbog lošeg rada? Zato što se od njih i ne očekuje da nešto rade i urade. Oni su zgrabili svoje fotelje kao plen i one im služe samo za lično bogaćenje i za odbranu vlasti koja ih je tu postavila (da bi mogli da nastave sa nedelima)…..

  8. Biti ministar obrazovanja, a ne istaći problem vršnjačkog nasilja na početku mandata, nego tek posle većeg incidenta… u najmanju ruku je neodgovorno.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.