Šarčević: Moja ostavka je stalno tu

Ostavite komentar


  1. Ma ljudi!!
    Gospodin ministar je u pravu, on nema nikakve odgovornosti ( Uzgred, video sam Đilasa, Šolaka i Obradovića,da se muvaju sva petorica oko škola u Zemunu.Posle im se pridružio i šesti, znate već ko)

  2. Ako neće da da ostavku bar da se utvrdi imenom i prezimenom ko je odgovoran. I da se ta osoba adekvatno sankcioniše!

  3. Zato što tvoja reforma nevalja. Ti si tu samo da rasprodaš zgrade naučnih instituta, srednjih i osnovnih škola i da amnestiraš pokret LAŽNIH DIPLOMA. Čak štaviše da ih ubaciš na državne fakultete kao vlasnike istih.Stvarno sramota.
    Da si hteo da reformišeš školstvo ne bi ljuljao testove za upis dece, već bi taj postupak naučno unapredio, a ne uveo BIU da pazi na par zadataka iz matematike, umesto da se bezbednjaci bave jurenjem Šiptara i njihovih kriminalnih aktivnosti po Beogradu.
    Zašto Ministarstvo ne organizuje testiranje dece koja žćele da se upisu u srednjue škole, upravo u tim željenim institucijama osmaka. Da ih selektiraju oni koji će ih učiti u naredne četiri godine, koji test mogu da pripreme sat vremena pre početka testiranja, dok deca sede i čekaju u učionici, i koji ne bi bili opterećeni činjenicom da li će deca postići loš ili dobar rezultat. Jer ni jedna osnovna škola nije luda da pokaže na testiranju kako je loše radila, pa će svi pokušati da pronadju kanal kako daq njihovi učenici dodju do boljih rezultata.
    I na kraju pitanje-ko može da provali test. Odgovor-pa najpre onaj koji ga sastavlja, jer se na provaljivanju tesrta može preprodajom zaraditi i nekoliko miliona evra. A, pošto smo u kapitalizmu, svako zaradjuje na svom radnom mestu. Sudija prodaje pravdu, pojedini lekari naplaćuju porez na bolest, a ovi iz Ministarstva prosvete, ili njima bliski radikali testove. i to je to ne kinjite majke djaka ili neznam kga više, već pogledajte malo oko sebe. Vi ste g.Šarčeviću krivi i treba da pod hitno date ostavku, jer slučaj sa testovima samo je vrh ledenog brega vašeg štetočinskog rada. Pa imali veće bruke u jednoj zemlji nego da joj deca izadju pred VLADU protestujući mirno, a da policija te vlade tvrdi da ista ta deca prete njima. pa mislim stvarno.

  4. Mi tebe toliko podnosimo, zato bi i it mogao nar malo da podneses( ostavku)….eeeeeeeeeee….

  5. Да постоји правна држава, врло лако би се могло утврдити колико је
    новца опрано кроз министарство просвете науке и технолошког развоја у мандату овог „кварцованог“ квази-министра, колико је нерегуларних дозвола издато псеудо универзитетима и факултетима, и колико се њих овајдило због издавања лажних диплома, мастера и доктората…

    1. Kada bi postojala pravna država, onda bi sve NVO i mediji koje finansiraju engleska i američka okupatorska mafija bile zatvorene , ili proterane iz Srbije . Njihov zadatak je da se isperu mozgovi mladih i izvrši „amerikanizacija“ mladih . Ipak, ne uspeva im da istisnu iz srca i glave mladih osećaj ljubavi i privrženosti svojoj Srbiji. Engleska i Amerika su nastavljači fašističke ideologije i svetski razbojnici .

  6. vlast je u stvari slaba samo nema ko da je skine / jos slabija i jednako losa opozicija na srecu to nije u stanju, cisto gubljenej vremena, kutra murta – mislim da osnovci ako rese mogu da pareuymu vlast u srbiji u roku od 48 sati

      1. Eks, tvoja glupost nema granice cim si spreman zarad sendvica da ovde prosipas ******.

  7. Sad ćete gledati, nesrećnici, pravu BUDUĆNOST SRBIJE na ulici.
    U 13h maturanti na ulici.

  8. Znači priznajete da vam jeVučić šef. Samim tim znači da ne poštujete Ustav.

  9. Tvoji „šefovi“ imaju morala koliko i ti.A nisi znao koliki je aparat u školstvu,koja je težina organizovanja rada,života,realizacije u tako zahtevnom ministarstvu ,nisi ni trebao dase prihvataš?Što sada svoju nesposobnost poktrivaš“šefovima“ ili nesposonim i neodgovornim direktorime koje si sam postavio,ovo je samo odraz stanja jednog korumpiranog i nesposonog režima,tako da nisi ti kriv.

    1. „Danas“ je jedan od retkih medija koji se bavi objektivnim i tačnim informisanjem. Jedino smeće ovde si ti i tebi slični. Inače, da te naučim, smeće je hrvatski izraz, na srpskom jeziku se kaže đubre.

    2. Ako mi se ne sviđa ja ga i ne čitam,a ponaj manje šaljem glup komentar.

  10. Ne mora neko biti kriv da bi postojali uslovi za ostavku. Za krivicu se odgovara pred sudom a ostavka je moralni cin.

  11. Nebi on nikad stigao da ministra da Vucicev sin nije isao u njegivu privatnu skolu, verovatno bio „dobar djak“. To me podseca na ono “ ti meni vojvodo ha tebi serdare“.

  12. Ama kakva ostavka,bez tebe će nam propasti obrazovni sistem,a kako će mo posle tako neobrazovani da odlazimo u inostranstvo.
    Ministre tvoja NEOPOZIVA OSTAVKA treba da bude kod Ane Brnabić na stolu,ako imaš imalo obraza.

  13. Gospodine Šarčević, kako vas nije stid da se u intervjuu za BBC vadite na to da ovo nije Haški tribunal pa da postoji komandna odgovornost. Kao ministar prosvete trebali biste znati da postoji moralna odgovornost. Ako ne znate, onda nemate stručne sposobnosti za ministra prosvete. A ako znate, onda ste moralno nepodobni za taj posao.

  14. Objasnite ivom polu pismenom ministru da se iz kompjutera izvuku šifrovani zadaci kao što se sve moźe šifrovati i nikom ne slati do 4h pred početak testa.Znači li to da svi direktori znaju testove dan pre testiranja ?Ne slati nikom iz ministarstva do pred početak testa.Štampač u školi može da otštampa za 2h nekoliko hiljada testova a ne stotinak za pojedinačnu školu.Drugo ukinuti maturu potpuno.Kao nekad sve ocene tokom osnovne se vrednuju.Svaka srednja za sebe vrši testiranje,bodovanje.Ovako i polu pismen u osam razreda prosek 2 prolazi nabubanu maturu.

  15. Stvarno je kesa i moralni patuljak. Dohvatio se fotelje i nema sile da ode. Ostavka je čuvanje obraza, ovako si ispao krpelj, paramecijum, bednik. Kriv si, nego šta nego si kriv!!!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.