Šarčević napustio emisiju TV N1 zbog pitanja o Prvoj beogradskoj gimnaziji

Ostavite komentar


  1. On očekivao kao njegov gazda AV da mu posteve pitanja koja mu odgovaraju.

  2. Davljenik se hvata i za slamku ali „smo Srbina gimnazija spasava“ nije slamka a nije ni spas.

  3. Vrlo je nezgodno kada ne možeš sam da urediš pitanja koja će ti novinar postavljati !!!
    A zamislite tek , kakva bi reakcija bila , da mu je neko postavio pitanje vezano za njegovu provatnu školu ?!

  4. Sramota.Na toj funkciji covek koji misli da je samo on u pravu .

  5. „obrazovanja jako dobro ocenjena u izveštaju Evropske komisije“ – pa naravno, koliko vidimo mi školujemo omladinu za njihove potrebe. A za ovu vlast, u kojoj je AV, sve i sva, dualno obrazovanje je vrh sveta. Valjda je u dualnom obrazovanju vrh – obuka u motanju kablova i zamena pelene istovremeno !!! I još da gimnazije pretvore u to dualno školstvo, pa su završili posao. Srozali su celokupno obrazovanje, fakultetske diplome, pa čak i doktorke titule, ostale su samo još gimnazije! Toliko su se osilili da više neće da čuju ni pitanja koja im se ne sviđaju. Posle njih Državu ćemo praviti ispočetka – uključujući i kopanje temelja.

    1. Čak je i bivši ministar prosvete (dete Petnice) priznao da je razlog njegove smene dualno obrazovanje. Razlog je taj, da će japanac uvek napraviti robota koji će brže (jače & bolje) sklapati brisač za kola od za to “obučenog“ dualca. Prednost treba dati društvenim naukama, razvijati kritički stav kod dece, što naravno ovoj vlasti nikako ne odgovara. Nevolja je u tome što su nanjušili da ima para u IT sektoru, pa sad na svaki način to forsiraju, ali potpuno pogrešno, u svom kursadžijskom stilu. Čudi me kako i ta oblast opstaje i ne znam šta se desilo od prošlogodišnje AV najave da ovde dolazi nemačka firma Continental koja će imati monopol u IT sektoru?

  6. Mamlaz! I to treba da uci mlade toleranciji i kulturi? Hitno ga smeniti, jer upropasti skolstvo i nauku!

    1. Pišeš: Hitno ga smeniti, jer upropasti skolstvo i nauku! Zar za to da ga smene? I ko da ga smeni? Makaršta!

  7. Tužno je što ovakvi ljudi donose najvažnije odluke o školovanju naše dece. Ovo ministru Šarčeviću nije prvi incident sa novinarima i sa građanima. Ponaša se kao zadrti profa pred penzijom koji je bog i batina u učionici učeničkim žargonom rečeno. A valjda smo svi mi njegovi učenici koji ne treba da pisnu. Sramota za vlast. Sramota za školstvo. Sramota za Srbiju. A valjda i ova sramota je samo jedna u nizu od mnogih

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.