Šarčević: Potvrda o vakcinisanju obavezna prilikom upisa deteta u prvi razred

Ostavite komentar


  1. Da li to znači da snosite i posledice ukoliko kod makar jednog deteta dođe do neželjenog dejstva ili posledica?
    To je najmanje što država može učiniti, obzirom da uvozi vakcine i ne ispituje ih i svojim laboratorijama.
    Okretanje leđa je kukavičluk i primitivizam, kada se zna da u EU zemljama roditelji odlučuju da li žele ili ne vakcinaciju, a te iste vakcine Srpska deca moraju!

    1. AntiKon
      Pričate gluposti. Masovno vakcinisanje je jedina efikasna zaštita od epidemija, pa i onih velikih razmjera koje se zovu pandemije.

      1. On ne može da priča gluposti jer nije takav,a koliko cenim vrlo je objektivan i razložan.A takvu priču ustvari pričate vi i vama slični jer nemate nikakve argumente kojima prisilu možete da predstavite kao brigu o duštvu.

        1. Verovala sam struci. Vakcinisala sam decu. Nakon MMR vakcine cerka je dobijala napade svaki dan, u tih sat vremena me nije prepoznavala I tako 2 godine. Odem kod Dr kazu „genetika, nije vakcina, pomirite se da tim“. Odvedem dete u inostranstvo, I 2 godine smo radili ciscenje organizma, razne cajeve pili, uzimali mnoge dodatke ishrani, homeopatske lekove itd. Uspeli smo, I NE nije genetika kriva. Razumem ja sve, ali decu koja reaguju na vakcine be treba silom vakcinisati, a jos manje kaznjavati roditelje. Pravo na izbor mora da postoji. Ja sam alergicna na mnoge lekove, u kartonu mi to velikim slovima pise, zasto bi za decu bilo drugacije?

    2. Slobodno se može reći da je uvođenje vakcina u imunizaciji najveće dostignuće u medicini. Na taj način su nestale velike epidemije koje su harale ranijim vekovima i spašeni milioni života.

      1. Gospodine, obrazlozite molim Vas odnosno taksativno navedite koje su velike epidemije harale vekovima i kojim tacno vakcinama su spaseni tacno koji milioni? Odakle Vam projekcije o spasenim zivotima, koja metodologija je koriscena u proceni, izvor vasih tvrdnji? Zivo me zanima

      2. Rolande i miloše, ponavljate kao papagaji ono što čujete od zvaničnika vlasti (i medicinari su deo vlasti) po pitanju vakcinacije. Istražite šta nezavisna medicinska struka govori o vakcinama, njenim posledicama i pokušajte da ne razmišljate tuđom glavom.

    3. Pa ako ćemo da igramo tu igru, da li ćete vi da snosite posledice ako vaše dete zarazi neko drugo dete koje jeste vakcinisano ili nije vakcinisano iz medicinskih razloga?

      1. Ako je to drugo dete vakcinisano, kako onda može da se zarazi? Ako se zarazi, onda vakcine nemaju smisla.

  2. Pretnja izuzećem deteta iz porodice (oduzimanje dece) je krajnje fašistoidna i za svaku osudu!
    U normalnim zemljama se i za blaže izjave ministri smenjuju!

  3. Ostavite roditeljima da sami donesu odluku,jer time vas oslobadjaju svake odgovornosti.Moj je unuk postao autistican nakon vakcinisanja MMR vakcinom,takoreci odmah nakon vakcinisanja.Naravno doktori cuyte,jer farmaceuske mocne kompanije mogu nauditi svakome.Nemate nikavog prava da prisiljavate roditelje na vakcinisanje ako iole moze nauditi deci.

  4. Samo u autoritativnim režimima u komunizmu i fašizmu ljudi nemaju vlasništvo nad svojim telom, već to ima drzava. S obzirom da se SNS svakim danom sve više pokazuje kao fašistički režim gde su bitniji korporativni interesi od ljudskih sloboda, ova odluka ni malo ne čudi.

  5. Pustite u prodaju otrovne igrcke za decu a trazite vakcinaciju sa nepoznatim vakcinama.Gos.Sarcevicu imate li herpes? Kako ste kao mali prelezali male boginje?

  6. Zašto nekog prisiljavati da vakcinise decu?…A, da, zato sto je to lakse nego podici svest gradjana o vakcinaciji, jer nismo toliko sofisticirani i sposobni da na normalan način prikazemo prednosti i mane vakcinacije. Ja sam lekar, i apsolutno se zalazem za vakcinaciju, ali kako nekog vakcinisati protiv njegove volje, ili volje roditelja- da im pretimo da ce im deca biti oduzeta!? Svakog dana sve dublje i dublje tonemo.

  7. A jelte država je vlasnik deteta koje sam ja rodila i ja ga odgajam a kad je trebalo porodiljsko iako sam 17 godina plaćala doprinose, ne može pošto imam preduzetničku radnju.. samo mi je odmogla država a nikako pomogla pa tako i u ovom slučaju oni odlučuju o sudbini naše zdrave dece.
    Gde planiraju sa tom silnom otetom nevakcinisanom drcom?
    Da ih prodaju u inostranstvo možda!?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.