Šarčević smenjuje 19 direktora škola

Ostavite komentar


  1. E ovo sa penzionerima je nabolje. Pa dobro ministre imate li vi uopšte obraza? Mladi čekaju na birou a nezamenljivi partijski direktori rade do kraja života. Srbija ne može opstati na ovakom bezakonju.

  2. Jedan od težih problema školstva je nepotizam kao osnovni pokretač korupcije. Na spisku Agencije za borbu protiv korupcije sa preporukom za razrešenje nalazi se više direktora škola u Srbiji koji su zapošljavali sinove, kćeri, bračnog druga i ostalu rodbinu. Većina direktora optuženi za nepotizam i dalje sedi na svojim mestima. Više puta tokom 2017. godine ministar je najavljivao njihovo smenjivanje. Sada o smenjivanju ni reči. Da li će i kada da pokrene postupak njihovog razrešenja?

    1. Ne, neće, dao je saglasnost direktoru sa spiska agencije, gle čuda, slučajno supruge predsednika opštine, itekako napredne, jedinog kandidata, 2 na spoljašnjoj evaluaciji, diktator bez pardona, samo nestručni stranački botići rade na ugovor,…imali kraja ovoj bedi, diktaturi, beznadju,….

  3. Izgleda da su istraživanja, očito vršena izmedju dva napredna sendviča, pokazala da se smenom direktora suzbija svako buduće nasilje u školi. Mediji treba da isprate nastavak ove priče, da vidimo tu efikasnost "ideja" ministra prosvete.

  4. Ma nije važno obrazovanje. Važno je da poslovno stambeni kompleks na mestu bivšeg hotela Mihajlovac, nezadrživo raste. Čik pogodite ko stoji iza projekta? Isti onaj koji je bio direktor privatne gimnazije Ruđer Bošković u koji je išao vođin sin (godina od EUR 8h – EUR 12h u zavisnosti od razreda). Pa onda posta ministar.

  5. Vesna Nedeljković je bila direktorka OŠ Mihailo Petrović Alas. Huškala je svoje poslušnike među nastavnicima (engleskinje, francuskinje, sve korumpirane) da zlostavljaju učenike, uprava škole je bila generator nasilja (kao u Aleksinom slučaju). Žena je dno karijerističkog dna. Saterala je u mišju rupu miseće ljude, odgovorne nastavnike. Kad god čujem za nju obuzmu me stid i bes. Čije je ona kadar? I DS-ov i SNS-ov? Kuku Srbiji sa privatnim ministrom i njegovom saradničkom svitom.

  6. A Zukorlić sve vreme požuruje formiranje novog Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje i Akreditacionog tela ne bi li što pre ozakonio rad njegovog Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru

  7. Hoće li ministar smeniti sadašnju direktorku Aleksine škole za koju je njegova prosvetna inspekcija utvrdila da je učestvovala u zataškavanju pokretanja disciplinskih postupaka odgovornih u školi zbog nasilja nad Aleksom, do zastarevanja !?
    Odgovor znamo nego samo pitamo !?
    Dragana Janković, Aleksina mama

  8. Na koje zakone misli ministar? Jedan kaže nemožeš u penziju dok ne napuniš 65 godina a ne da moraš. A možeš da radiš i kao penzioner…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.