Šarićevom saradniku Aleksandru Boškoviću određen pritvor do 30 dana 1Foto: ALEKSANDAR ROKNIĆ

Viši sud u Beogradu je saopštio da je sudija za prethodni postupak nakon saslušanja osumnjičenog A.B. doneo rešenje kojim je odredio pritvor do trideset dana, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će se okrivljeni boravkom na slobodi kriti ili dati u bekstvo i postati nedostupan pravosudnim organima i zbog, kako su naveli, postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Dodali su da protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo žalbe u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravka rešenja.

Aleksandar Bošković, za koga se sumnja da je pripadnik organizovane kriminalne grupe Darka Šarića, a koji se sam predao policiji, prethodno je sproveden u prostorije Tužilaštva za organizovani kriminal, gde je saslušan.

Podsetimo, Darko Šarić je uhapšen pre četiri dana zajedno sa svojim advokatom Dejanom Lazarevićem, huliganom Urošem Mišićem, kao i sa dva pripadnika obezbeđenja, u okviru velike međunarodne akcije koordinirane od strane EUROPOL-a i EUROJUST-a.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i Tužilaštvo za organizovani kriminal uhapsili su tada više lica koja su našu teritoriju koristila za izvršenje krivičnih dela na više kontinenata.

Šarić je označen kao vođa organizovane kriminalne grupe.

Za Boškovićem se tragalo, a on se u subotu predao policiji, podseća „Nova.rs“.

Bošković i još šest osoba se sumnjiče da su postupajući po nalozima osumnjičenog Šarića, organizovali nabavku, a potom i nabavili eksplozivnu napravu, prikupljali podatke o putničkom vozilu, mestu parkiranja vozila, adresi stanovanja, dnevnoj rutini oštećenog Gorana Nikolaševića, fotografisali vozilo, obezbedili stanove za skrivanje lica koja bi izvršila podmetanje eksplozivne naprave i novac za nagradu neposrednim izvršiocima krivičnog dela.

Juče je raspisana poternica za šest osoba, a jedan od njih, Danilo Stojanović uhapšen je danas u Beranama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari