Saslušan osumnjičeni za ubistvo devojke u centru Beograda, branio se ćutanjem 1Foto: bg.vi.jt.rs

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je O. D. zbog sumnje da je na svirep i podmukao način ubio N. M. (18) čiji su delovi tela pronađeni u stanu osumnjičenog, prenosi RTS.

O. D. se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo za koje je zaprećena kazna doživotnog zatvora, navelo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da O. D. odredi pritvor kako ne bi uticao na svedoke i ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, sumnja se da je neutvrđenog dana, u periodu od 17. juna do 6. jula, u stanu u kojem prijavljeno stanuje u centru Beograda na svirep i podmukao način ubio N. M.

On je, kako se sumnja, bio u emotivnoj vezi sa N. M., a nakon verbalnog i fizičkog sukoba je N. M. najverovatnije lišio života davljenjem i uz pomoć, najverovatnije noža, isekao telo na više delova.

Dodaju da je delove tela rasporedio u veću PVC kutiju, manje PVC bure, jedan manji balon za vodu i jednu PVC kantu u koju je nakon toga sipao, za sada nepoznatu hemikaliju, kako bi hemijskim putem razložio sve delove tela, odnosno tkivo i kosti i na taj način se lakše oslobodio tela i sakrio sve tragove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari