Saslušano devet lica koja se dovode u vezu sa organizovanjem prostitucije 1Foto: FoNet/ Dragan Antonić

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je danas da je tužilac saslušao devet lica koja su se od septembra do kraja decembra prošle godine organizovala radi posredovanja u vršenju prostitucije.

Oni su, kako se dodaje, na području Beograda u većem broju iznajmljenih stanova organizovali i pružali seksualne usluge za veći broj korisnika i na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist.

Kako se navodi, radi se o organizovanoj kriminaloj grupi koju je po nalogu Tužilaštva uhapsila Služba za borbu protiv organizovanog kriminala i to: V. M., M. M.,D. M, J. S., D. A, D. A., S.B., N. S. i B. L..

Ova kriminalna grupa sumnjiči se da je organizovala oglašavanje usluga prostitucije putem Interneta i da je navodila ženske osobe da se bave prostitucijom.

Sumnja se da su oni u pomenutom periodu pronalazili i angažovali ženske osobe radi pružanja seksualnih usluga koje su se kretale oko 100 do 150 evra evra na sat korisnicima Beograda i da su uzimali u zakup stanove.

„U jednom od stanova nalazile su se sekretarice koje su ugovarale posao, a u drigim stanovima ženske osobe koje su pružale seksualne usluge. V. M. je organizovao i fizičko obezbeđenje stanova i devojaka koje su bile u njima, kao i kontrolu dolaska klijenata, prevoz i predaju ženskih osoba trećim licima u cilju pružanja seksualnih usluga. Potom su, kako se sumnja, sav novac koji su prikupili kroz posredovanje u prostituciji osumnjičeni međusobno delili shodno izvršenim zadacima“, navodi se u saopštenju.

Tužilac za organizovani kriminal je, kako se dodaje u saopštenju, sumnjičenima stavio na teret krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346 stav 2 i 4 KZ i produženog krivičnog dela posredovanje u vršenju prostitucije iz člana 184 stav 1 KZ u saizvršilaštvu u vezi člana 33 i 61 KZ.

„Tužilac je nakon saslušanja osumnjičenih predložio sudiji za prethodni postupak da se u odnosu na V. M., D. A., D. A., S. B. i N. S. odredi pritvor dok je za M. M., D. M., J.S. i B.L. odredi mera zabrane napuštanja boravišta. V. M. je isto krivično delo za koje se tereti u ovom postupku izvršio i u vreme proveravanja po ranijoj uslovnoj osudi“, dodaje se u saopštenju tužilaštva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari