Savamala:Nema informacija pre izveštaja 1Foto: Miroslav Dragojević

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da će policija i tužilaštvo kada završe izveštaj o rušenju u četvrti Savamala o tome obavestiti javnost, a da do tada ne može davati nikakve informacije.

U izveštaju će se utvrditi šta se dogodilo, da li je bilo nezakonitog postupanja, naveo je Stefanović na sednici parlamentarnog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, na kojoj je usvojen izveštaj o radu Ministarstva unutrašnjih poslova u prvih devet meseci ove godine.

Dok se ne završi istraga, ne možemo reći da li je bilo propusta. Kada se završi istraga daćemo kompletnu kvalifikaciju za taj događaj i da li je, eventualno, bilo propusta, rekao je Stefanović.

Na novinarsko pitanje povodom izjave američkog ambasadora u Beogradu Kajla Skata da su protesti građana zbog rušenja u Savamali znak nepoverenja u vlast, Stefanović je odgovorio da strani predstavnici ne treba da se mešaju u postupke u Srbiji.

Zna se šta je misija ambasadora… Mogu da kažu šta hoće, ali ne mogu ni nas ograničiti da kažemo šta mislimo, rekao je Stefanović, povodom svoje izjave da su i protesti u SAD protiv vlade opravdani.

Stefanović je ocenio da je najbolji način da ambasadori, ako ih neka tema interesuje, o tome razgovaraju sa predstavnicima vlasti, „a ne da iznose stav o postupku organa druge države“.

Ne očekujem nikakvo pogoršanje odnosa Srbije i SAD, nego napredak, izjavio je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari