Savet za štampu: Sve više kršenja kodeksa novinara u Srbiji

Ostavite komentar


  1. „Savet“ je marionetska formacija generatora katastrofe na koji se žali. Gluma, i to očajna. Skrozz na skrozz.

  2. Najveći i jedini krivci su UNS, NUNS i novinari sami. U okviru, da kažemo esnafa, treba pod hitno da donesu statut ili šta već, gde će se tačno izdefinisati šta su novine, a šta tabloidi, „žuta štampa“, „portali“ i sl. Takođe treba odrediti jasne i visoke kriterijume ko može da bude novinar, a ko „novinar“. Izvinite, ali ne mogu npr. ja da pomoću računara iz stana „napravim“ portal i da budem novinar, bez škole, znanja i iskustva. A takvih je sve više, i većinom oni degradiraju novinarsku profesiju. Dozvoljeno im je (uz „ćutanje“ gore pomenutih) da baljezgaju svašta, pa kada „dobiju po ušima“ odmah počinje kuknjava „napad na novinara“, i to uglavnom u zavisnosti koju političku opciju podržava. Lično, kada u naslovima pročitam „skandalozno“, „brutalno“, „sačekuša“, „nećete verovati“ i još sijaset, mogu slobodno reći „uličarskih“ termina zapitam se gde su u ovoj zemlji novinari. Tako da gospodo, vi sami ste jedini i najveći krivci što svaka „šuša“ sebi daje pravo da bude „novinar“.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.