Savez 90 Zelenih Srbije traži jasne informacije o kvalitetu vazduha u Beogradu

Ostavite komentar


  1. Njihovi instrumenti nikada nisu merili „Furan“ – to je bezbojna, zapaljiva, visoko isparljiva tečnost sa tačkom ključanja blizo sobne temperature. On je toksičan i karcinogen…. Nego šta je patriotizam? pa valjda to da ne truješ sopstveni narod….

  2. Kako da se zaštitno sami jer drugima nije stalo do nas. Ovo mora hitno da se ugasi jer se toksičnost jasno oseća u vazduhu, što je jasno i nama laicima. Hitno je potrebno gašenje jer živimo jedino od vazduha a napolju se oseća nesto toksično tako da mora da se gasi odmah

  3. Ko je taj Savez 90 Zelenih Srbije? Koriste logo nemačkih Zelenih i tvrde da ih nemački Zeleni podržavaju, a nemačka predstavnica kada dođe u Srbiju njih ne zove na razgovore nego samo „Ne davimo Beograd“ i „Savez za Srbiju“. Izgleda da je opet stvorena jedna fantomska partija pred izbore za potrebe vladajuće stranke…

  4. Takozvani „Savez 90 Zelenih“ je čista režimska farsa, formirana od strane Nenada Popovića (a možemo i da „lajemo“, av, av,… ko mu je nalogodavac), sa značajnim finansijskim sredstvima za „opozicionu borbu“. Lider tzv „saveza“ je gotovo anonimni Đura Vlaškalić, koji je bio član gradskog odbora DS u vreme vlasti DS u Novom Sadu, ali je odmah po padu sa vlasti, ne zna se na koji način registrovao Konzervativnu stranku (niko živi se ne seća ni jednog njihovog izlaska na izbore, a kamoli kakve akcije). Čovek iz senke „lidera“ Vlaškalića je Miloš Gagić, sa zanimljivom političkom karijerom, jer je prvo bio autonomaš (Refomisti Vojvodine i LSV), a zatim, DS, da bi se posle pada DS sa vlasti „uhlebio“ kod Nenada Popovića i bio član Vučićeve vlade (kao pomoćnik tog istog Ministra Nenada Popovića). Dakle, od autonomaša, preko demokrate u proruskog neoliberalnog nacionaliste.
    Što se samog „Saveza“ tiče, osim pomenutog „dvojca se kormilarom“ (ali je kormilo u SNP i SNS), ovoj interesnoj grupi prilaze potpuno bezznačajne, ili fiktivne nevladine organizacije, ali i dve ishabane i kompromitovane minorne političke stranke, „Zelena stranka“, manjinska stranka slovačke nacionalne manjine, gospodina Čabradija (čije celokupno članstvo može da stane u Yugo 45), kao i jednočlana stranka, takozvani „Zeleni Srbije“, gospodina Ivana Karića. Pomenuti Ivan Karić je državni sekretar u Ministarstvu životne sredine, kako za vreme Ministra Trivana, tako i sada u Ministarstvu Irene Vujović (zeleno je samo u kontekstu da pozeleniš od muke). Političko-poslovna karijera pomenutog gos’n Karića ide od zamenika direktora JVP Beogradvode (sa liberalom u vlasti Slobodana Miloševića, Dušanom Mihajlovićem), preko narodnog poslanika uz Demokrate i kasnije uz jednonamnsko udruživanje sa Tadićem, sve do državnog sekretara (sa Dačićem, ali i Vučićem)… Društvance iz snova, premazano i prelakirano svim farbama i lakovima, ali do zelene ni traga nema…. Sa njima? Hvala, NE!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.