Savez studenata Pravnog fakulteta pozvao Vučića da poseti Kragujevac 1Foto: Wikipedia/ Dushan wideway

Savez studenata Pravnog fakulteta kragujevačkog Univerziteta upravo je, tokom minulog vikenda, pozvao predsednika Srbije Aleksandru Vučiću da dođe u Kragujevac.

-Smatramo da je vreme za “Buducnost Srbije u Kragujevcu”. Predsednikova poseta doprinela bi stabilnosti grada Kragujevca i time bi pokazao koliko je Kragujevac važan za čitavu drzavu. Politički je korektno da se čuje i druga strana, jer smo primorani svake subote da po nekoliko desetina ljudi koje predvode kvazi političari slušamo samo negativne stvari, širenje mrznje i politiku nasilja… Takođe, mi kao neko ko ce jednog dana graditi pravno-politički zivot ove države, želimo predsedniku da ukazemo na probleme naših sugradjana, ali i da ponudimo ideje, planove i resenja za buducnost, navodi se u pozivu Vučiću koje je  potisalo Predsednistvo Saveza studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu.

Radi se, podsetimo, o studentskoj organizaciji koja je pre koji mesec, u vreme najmogoljudnijijih i najžešćih protesta protiv aktuelnog režima, javno podržalo predsednika Srbije Alčeksandera Vučića i njegovu politiku. Vučić, pak, zaista retko dolazi u Kragujevac, a, koliko je poznato, nikada u minulih sedam godina, koliko je neprikosnoveni “gazda” u Srbiji, nije posetio zgradu kragujevačke gradske uprave koju, već pet godina, predvodi kadar SNS i sin bivšeg predsednika srbije Tomislava Nikolića, Radomir (Nikolić).

Otuda i ne čudi mnogo što Vučića u posetu Kragujevcu zove Savez studenata Pravnog fakulteta, a ne I lokalni ogranak  SNS, kojim rukovodi Radomir Nikolić.Da li će Vučić da prihvati poziv studenata, ostaje da se vidi. Ukoliko dodje, morao bi žiteljima centra Šumadije da odgovori zašto je dugogodišnja marginalčizacija  Kragujevca I njegovog  šumadijskog  okruženja prerasla u izolaciju, čemu svedoči činjenica da je šumadijski deo Srbije skinut sa infrastrukturne mape, te da je definitivno, ekskluzivno voljom samog vrha aktuelne državne vlasti,  postao saobraćajna “crna rupa” Srbije i jugoistočne Evrope.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari