Savo Manojlović: Apsurdno da je RTS nezainteresovan za temu o dodeli nacionalnih frekvencija 1Foto: Beta/Amir Hamzagić

Direktor kampanje „Kreni-promeni“ Savo Manojlović kritikovao je Radio televiziju Srbije (RTS) što nije uradila ni jedan prilog o dodeli nacionalnih frekvencija.

Manojlović je na Tviteru ocenio da je nadrealno što će na nacionalnoj frekvenciji suprotan stav moći da se čuje na Televiziji Pink, ali ne i na RTS-u.

„RTS do sada nije odradio nijedan prilog o dodeli nacionalnih frekvencija. Peticiju za oduzimanje frekvencija televizijama Pink i Hepi potpisalo je 200.000 ljudi“, naveo je on i doda da je „primera radi Aleksandar Vučić za svoju predsedničku kandidaturu sakupio 150.000 potpisa“.

„Nadrealno, na nacionalnoj frekvenciji će se suprotan stav čuti preko Pinka. Vaše pravo da znate sve“, ironično je aludirao Manojlović na slogan Javnog servisa Srbije.

Manojlovć i vlasnik Pinka Željko Mitrović imaće sutra TV duel na Radio televiziji Vojvodine u emisiji „Pravi ugao“ autorke Ljubice Gojgić, a koju će direktno prenositi i TV Pink.

Povod duela je kampanja koju pokret „Kreni-Promeni“ vodi za oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Hapi i Pink.

Kontrapeticiju Pinka potpisalo je, kako je ranije objavila ta televizija, više od 1,6 miliona ljudi.

Regulatorno telo za elektronske medije raspisalo je konkurs za četiri televizijske frekvencije sa nacionalnom pokrivenošću, koje trenutno koriste Pink, Hepi, kao i televizije Prva i B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari