SBB fondacija otvara konkurs za novu generaciju stipendista 1Foto: SBB/Promo

SBB fondacija je saopštila da je otvoren konkurs za šestu generaciju stipendista u okviru programa „Stipendija prof. Njegoš B. Šolak“.

Konkurs je namenjen učenicima osnovnih i srednjih škola koji se talentom i uspesima ističu u pojedinim oblastima nauke, kulture ili umetnosti.

„Već na samom početku godine otvaramo vrata i priliku da se novi, mladi talentovani ljudi priključe porodici sjajnih stipendista i postanu deo „Stipendije prof. Njegoš B. Šolak“. Uvek ponosno ističem da je naš program stipendije veoma bogat budućim stručnjacima iz najrazličitijih oblasti koji svojim znanjem i posvešćenošću već tokom školovanja počinju da unapređuju i oplemenjuju svet u kome živimo. Naš posao je jedan od najlepših, jer ulažemo u mlade perspektivne ljude i gradimo zajedno bolju budućnost za sve nas. Veoma sam srećna što je u našem programu trenutno dvadeset četvoro stipendista i što već imamo i alumnije koji su diplomirali na Oksfordu i koji nastavljaju da grade svoj put uspeha“, rekla je Jovana Lukić, direktorka SBB fondacije.

SBB fondacija je od 2019. godine podrška nadarenoj deci kroz nepovratnu finansijsku, logističku i mentorsku podršku koja traje tokom celog perioda njihovog obrazovanja.

Prijave za šestu generaciju stipendista su otvorene do 17. marta, a svi zainteresovani mogu da popune prijavu na zvaničnom sajtu SBB fondacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari