SBB stvara GIGA Srbiju: Požarevac i Kostolac novi GIGA gradovi 1Foto: Promo

SBB kompanija nastavlja da širi najveću i najbržu mrežu nove generacije u regionu – GIGA mrežu na teritoriju cele zemlje, čime do kraja 2022. godine stvara GIGA Srbiju, saopštili su danas iz te kompanije.

Požarevac i Kostolac su novi GIGA gradovi, što znači da SBB korisnici i u ovim mestima sada imaju digitalizovanu televiziju na do tri uređaja u kući, mogućnost korišćenja revolucionarne EON TV platforme i zvanično najbržeg interneta u zemlji do 1 Gbps.

Završetkom procesa digitalizacije u godini velikoj jubileja, 20 godina kompanije, svih 35 gradova na SBB mreži imaće digitalizovane usluge bez dodatnih troškova, veće brzine interneta od postojećih, visok kvalitet slike i zvuka, još veću stabilnost servisa i druge napredne funkcije.

Od 1. juna SBB je dodatno ubrzao internet u EON paketima svim korisnicima u GIGA gradovima, za do 50 odsto.

“U godini velikog jubileja, našim korisnicima u Srbiji poklanjamo kompletnu digitalnu infrastrukturu, dajemo mogućnost korišćenja najpopularnijeTV platforme u Jugoistočnoj Evropi – EON, kao i najbrže internet mreže u zemlji, što je i međunarodno priznata kompanija Ookla potvrdila. Ali, tu se ne zaustavljamo! SBB internet u EON paketima u GIGA gradovima sada je još brži, a do kraja godine počinjemo izgradnju 10 GIGA optičke mreže! “, rekao je Vladimir Radović, Direktor Sektora za tehničku operativu SBB kompanije.

U okviru investicija vrednih 300 miliona evra, SBB je dodatno unapredio brzine interneta u 21 gradu u Srbiji i digitalizovao više od 90% korisnika, čime su usluge komunikacija, zabave i informacija postale još brže i za svakog korisnika donele još više mogućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari